U Koprivnici je minulog vikenda, točnije u subotu petog dana kišnog ožujka, održano Prvenstvo Hrvatske u krosu, uz vrlo zapažen nastup atletičara AK Velika Gorica.
Damir Bošnjak i Branko Kaurić, čelnici kluba, u Koprivnicu su poveli 10 atletičara, a najviše ih je nastupilo u konkurenciji mlađih kadeta i kadetkinja. Kod kadeta, rezultatom 4.20 na kilometar solidno 14.mjesto zauzima Borna Ćeran, dočim su djevojke bile uspješnije na istoj dionici. Tako je Stella Dikšić osvojila 3.mjesto rezultatom 4:01, Lea Sever je bila 9. rezultatom 4:16, Mara Goluža rezultatom 4:24 osvaja 14., a Ana Pavleka 37.mjesto sa 4:51, na utrci sa 60 trkačica iz dvadesetak hrvatskih klubova.

 

U glavnoj kategoriji velikogoričkih atletičara dominacija. Dino Bošnjak je dionicu krosa od 4 km pretrčao za 13:01, sa čak 54 sekunde prednosti, dok je „broncu“ osvojio drugi velikogorički sudionik Goran Grdenić (14:13), Tin Kaurić, po vokaciji triatlonac, osvaja 22.mjesto.

U ukupnom poretku u kategoriji mlađih kadetkinja AK Velika Gorica osvaja 4.mjesto, dok su u kategoriji Kros Seniori-4 km drugoplasirani. Ovoga vikenda velikogorički atletičari trebali su nastupati u Ćupriji, no zbog lošeg vremena natjecanje je otkazano.