Proteklog vikenda Ljubljana je bila domaćin Prvenstva Balkana za kadete, juniore i uzrast U21 na kojem je nastupilo 1078 natjecatelja iz 13 zemalja a među njima su bili i natjecatelji i natjecateljice iz Karate kluba Velika Gorica.

Karate klub Velika Gorica je nastupio sa 8 natjecatelja koji su se kao članovi reprezentacije kvalificirali na ovo veliko natjecanje rezultatom sa Kupa Hrvatske i trenutnog rankinga po kategorijama iz izbornog postupka za Europsko prvenstvo.

“Vratili smo se doma sa jednom medaljom, i to broncom Eme Filković koju je osvojila sa juniorskom ženskom ekipom Hrvatske koju je prije turnira odredio stručni stožer reprezentacije. Cure su počele pobjedama protiv ekipa Bugarske i Srbije, no ekipa Turske je bila ipak prejaka u polufinalu. U meču za broncu pobjedom protiv Slovenki osvajaju vrijednu juniorsku medalju za Hrvatsku” – kazao je Goran Živković, trener i predsjednik kluba i nastavio : “Osim ekipnog dijela natjecanja, svi su nastupili u svojim kategorijama, te nam je žao što i u pojedinačnom dijelu nismo osvojili medalju. Konkurencija je bila jaka u prilog čemu govori broj zemalja i broj natjecatelja, no ovo je jedno jako veliko iskustvo za cijelu našu ekipu”.

Najbliže medalji je bila Katja Braica u kategoriji kadetkinja -61kg osvajanjem 5. mjesta, a time ostala na korak do postolja. Katja pobjeđuje u četiri meča, no u polufinalnom meču nažalost gubi od predstavnice Turske, te kasnije od predstavnice BIH u borbi za medalju.

U kategoriji kadeta -70kg smo imali dva predstavnika, Davida Lovrinovića i Nikolu Huzjaka. David nažalost završava svoj nastup u 1.kolu, dok Nikola pobjeđuje dva odlična borca iz Turske i Crne Gore. U 3.kolu je ipak prejak bio predstavnik BIH, te predstavnik Kosova u kasnijem repasažnom meču. Nikola završava na 7.mjestu.

Ema Jukić je nastupila u kadetkinjama -47kg. Odmah u prvom meču gubi od predstavnice Srbije koja ulazi u finale, no Ema u repasažu jednom pobjedom i porazom ne uspjeva doći u borbu za medalju. Također završava na 7.mjestu.

Osim njih nastupili su još Ema Filković, Matea Kordić, Vito Hulina i Lucija Kirinić, no ostaju bez plasmana.

“Sveukupno gledano možemo reći da smo jako zadovoljni jer naših 8 natjecatelja je u vrhu hrvatskog karatea, a sigurni smo da će uskoro napraviti veći iskorak i na međunarodnom planu. Već smo prije napomenuli da imamo visoki ritam natjecanja u studenom i prosincu, tako da nas već idući vikend u Osijeku očekuje novi bodovni turnir za Europsko prvenstvo” – napomenuo je Goran Živković za kraj .

Čestitke svima na odličnim borbama i postignutom uspjehu !!