Antun Deda Azenić zadužio je velikogorički sport, a HOK Gorica koju vode njegove bivše igračice s uspjehom je organizirala 5. memorijalni turnir koji nosi njegovo ime

Priča o uspjehu Azene i njezinom tvorcu Antunu Azeniću svima je znana. Od školske ekipe pod vodstvom Brace Jankovića stasale su ozbiljne igračice koje su s Azenom stigle do Europe. Nažalost, 23. siječnja 2005. prestalo je kucati srce velikog sportskog zanesenjaka, čijim je odlaskom ostala praznina. Nažalost, s godina je i VG odbojka počela tonuti.

Želeći oživjeti te dane ponosa i slave, nekadašnje Azenine igračice (Breko, Brnada, Zuanović) pokrenule su HOK Goricu, gdje djeci od najranije dobi nastoje usaditi prave sportske vrijednosti. Jedna od tih vrijednosti je i čuvanje uspomene na legendarnog Dedu, u čiji spomen je pokrenut i memorijalni turnir posvećen njemu, čije je peto izdanje odigrano danas u Gradskoj sportskoj dvorani uz sudjelovanje šest ekipa.

Uz domaćina HOK Goricu na turniru su sudjelovali još; ŽOK Ivanec, OK Medveščak, OK Kelteks 2, OK Nedelišće Etling i OK Olimpik 2. Završnica turnira okupila je odbojkašku elitu, pa su tako na tribini Gradske sportske dvorane viđeni Vladimir Braco Janković, Frane Žanić, Tomislav Đurković, Marija Anzulović, Senna Ušić i brojna druga odbojka imena iz zlatnih dana Azene.

Naravno bili su tu i predsjednik gradske i županijske sportske Zajednice Goran Kovačić i Vladimir Bregović, kao i zamjenik gradonačelnika Neven Karas. Svi oni izrazili su zadovoljstvo što se čuva uspomena na sportskog djelatnika koji je svojim radom zadužio velikogorički sport.

Pobjednicama ovogodišnjeg memorijala postale su odbojkašice karlovačkog Kelteksa 2, koje su u finalu s 2:0 (25:18, 25:19) bile bolje od Ivanca. Treće su bile odbojkašice Olimpika 2, koje su u susretu za treće mjesto svladale domaćina, HOK Goricu.

Uz pehare i medalje za tri prvoplasirane ekipe, nagrađene su i najbolje pojedinke; tehničarka Tea Šolić (OK Kelteks 2), libero Lora Grubešić (OK Kelteks 2), dok je MVP turnira Barbara Habek (ŽOK Ivanec).