Maraton klub Velika Gorica uspješno je okončao nastup u KontinenTrail ligi, osvojiši treće mjesto u ekipnoj konkurenciji. Najvrijedniji pojedinačni rezultat ostvarila je Jasna Mikulić koja je pobijedila u ženskoj konkurenciji na dugim stazama a još nekoliko trkača osvojilo je medalje u dobnim kategorijama.

Finale KontinenTrail lige održano je u subotu 21. listopada u Novoj Kršlji kod Rakovice, kod Baraćevih špilja i Centra podzemne baštine Speleon. Utrka pod nazivom Barać forest trail, u organizaciji AK Plitvice, ugostila je oko 230 trail trkača, među njima i devetero iz Maraton kluba.

Nakon trčanja na dvije staze, kraćoj od 15 km (Šišmiš trail) i dužoj od 22,5 km (Bunika trail), trkači iz Maraton kluba osvojili su dovoljno bodova za ekipno treće mjesto na utrci, među deset ekipa. U konačnom poretku nakon sedam utrka, MKVG je također osvojio treće mjesto, od ukupno trinaest registriranih timova. Naslov prvaka lige obranila je ekipa ZBNB/Zagorci i to je to, a drugo mjesto osvojila je ekipa SD Lastavica, sa samo tri boda prednosti ispred naše ekipe.

Na kratkoj stazi u subotu je trčalo petero trkača iz Maraton kluba a najbrža je bila Vedrana Janjić (1h31min13sec), ukupno 26. od 90 finišera i odlična četvrta u ženskoj kategoriji. Dvanaesta među ženama bila je Renata Horvatek (1h47min33sec), a Kristina Terzić (1h50min31sec) završila je utrku na 15. mjestu od 36 natjecateljica. Danijel Trgovac (1h37min32sec) je do cilja stigao ukupno četrdeseti i 34. u muškoj konkurenciji. Nedjeljko Babić (1h45min45sec) bio je četrdeseti u poretku muškaraca.

Na dugoj stazi fenomenalno su istrčali Matej Janjić (2h03min56sec) i Hrvoje Mikulić (2h09min12sec), osvojivši sedmo i deveto mjesto među 46 finišera. Odličan je bio i Marijan Malčević (2h18min18sec), osvojivši 15. ukupno i 13. mjesto u muškoj konkurenciji. Jasna Mikulić je unaprijed osigurala naslov pobjednice lige na dugoj stazi, a na utrku je došla s nezaliječenom ozljedom koljena, pa je bez forsiranja do cilja dotrčala za 2h38min35sec, osvojivši osmo mjesto u ženskoj konkurenciji.

To je bilo dovoljno Jasni da osvoji dovoljno bodova za trijumfalni završetak lige, kao pobjednica na dugim stazama. Podsjetimo, ovogodišnja KontinenTrail liga sastoji se od sedam utrka – Krabat trail, Z brega na breg, Samobor trail, Ozalj Vrhovac trail, Ogulin trail, Bilogora trail i Barać forest trail. Jasna je istrčala duge staze na svih sedam utrka, dužina staza bila je između 22 km i 36 km, ukupno oko 197 kilometara.

U muškoj konkurenciji na dugim stazama imali smo troje trkača s više nastupa. Hrvoje Mikulić je s pet nastupa završio ligu na sedmom mjestu i kao treći u kategoriji M40. Marijan Malčević je s četiri utrke završio na 16. mjestu ukupno i deveti u M40. Danijel Trgovac, također s četiri nastupa, je odmah iza, na 17. mjestu ukupno i deseti u M40. No, treba istaknuti da je Danijel posljednje kolo trčao na kratkoj stazi, pa je propustio nove bodove na dugoj, a s tim bodovima bio bi sigurno u top 10 u ukupnom poretku.

Isto tako je Matej Janjić na posljednjoj utrci prebačen s kratke staze na dugu stazu, a već ranije je s pet nastupa na kratkim stazama osigurao osmo mjesto ukupno i peto mjesto u kategoriji M30. Mogao je eventualno dobiti jednu poziciju više u M30, ali ‘žrtvovao’ je osobni rezultat za dobrobit ekipe. Na korak do postolja na kraju lige bio je i Nedjeljko Babić, koji je sa svih sedam nastupa osvojio četvrto mjesto u kategoriji M50.

Kristina Terzić je s pet nastupa ligu završila kao šesta žena u kategoriji Ž40 a u istoj je kategoriji pobjednica bila Vedrana Janjić koja je nastupila na šest utrka ovogodišnje lige i suvereno pobijedila u kategoriji. U ukupnom poretku žena na kratkim stazama završila je na četvrtom mjestu. Još jedna osvajačica odličja je Renata Horvatek, koja je s pet istrčanih utrka osvojila drugo mjesto u kategoriji Ž50.

Čestitke svima na ostvarenim uspjesima !