Zajednica sportskih udruga grada Velike Gorice kroz svoje planske i programske aktivnosti organizira ljetni nogometni kamp sportaša mlađih dobnih kategorija u kojem sudjeluju svi velikogorički nogometni klubovi i osigurava financijska sredstva za njegovu provedbu.

Deveti po redu nogometni kamp za najmlađe u organizaciji Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice održan je u vremenu od 17. – 20. 08. 2021. godine za dobnu kategoriju početnici (djeca rođena 2011. godine) a domaćini su bili nogometni klubovi HNK Gorica (podcentar Velika Mlaka, NK Gradići, NK Polet Buševec i NK Kurilovec.

Nogometni kamp je besplatan a svi sudionici kampa za nagradu dobivaju majice i diplome a nogometni klubovi koji su domaćini pojedinog kampa dobivaju nogometne lopte. I ove godine na kampu je sudjelovao veliki broj djevojčica i dječaka što nas sve jako veseli jer su premašena sva očekivanja po broju sudionika.

Glavni koordinator i voditelj cjelokupnog kampa je instruktor nogometa Stjepan Grđan, a provoditelji kampa su treneri u stručnom stožeru selekcija iz velikogoričkih klubova.

Ljetni nogometni kamp organizira se već duži niz godina u mjesecu kolovozu, kao priprema za novu sezonu sa osnovnim ciljevima prezentacije rada ZŠUGVG, prezentacije stručnog kadra i uključivanje što većeg broja najmlađih sportaša svih nogometnih klubova sa područja Velike Gorice kroz sadržajne aktivnosti u ljetnim mjesecima. Nogometni kamp provodi se u suradnji sa Nogometnim savezom Velika Gorica

Kamp se kontinuirano provodi od 2013. godine za kategoriju djece početnika a domaćini kampa jesu svi nogometni klubovi sa velikogoričkog područja. Na kampu je do sada sudjelovalo oko 800 djevojčica i dječaka te oko 90 trenera iz svih velikogoričkih klubova a treneri i najmlađi sportaši u četiri dana obrade 32 vježbe različitih sadržaja koje se kasnije mogu koristiti u klupskim aktivnostima u dvogodišnjem ciklusu.

Svi nogometni klubovi koji su i inače korisnici gradskog proračuna preko Zajednice športskih udruga, imaju obavezu uključivanja mladih sportaša i trenera u ovaj kamp.

Nogometna Akademija HNS uvrstila je kamp u svoj program aktivnosti jer polaznici nogometne akademije za UEFA trenere mogu odraditi trenažnu praksu u sklopu kampa.