Krajem kolovoza delegacija Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice u sastavu Goran Kovačić, Davor Štuban i Stjepan Grđan bila je u prijateljskom posjetu Zajednici športskih udruga grada Lepoglave.

Posjet je naznačio i obnovio već tradicionalno prijateljstvo dviju Zajednica, a nakon promocije monografije ‘Velikogorički šport 1997.-2017.’ dogovoren je posjet Lepoglavi kojim bi se naznačila još bolja suradnja dviju zajednica, te mogućnost djelovanja na nekoliko tematskih projekata.

Jedan od projekata odnosi se na suradnju više gradova s prostora Hrvatske, a koji bi za cilj prvotno imali razmjenu iskustava i športsko druženje i promišljanje, a sve bi kontrolirao, nadzirao i dodatno osmišljavao Lokalni ured za šport Hrvatskog olimpijskog odbora, čiji je prvi čovjek Siniša Krajač nazočio lepoglavskom susretu Velike Gorice i Lepoglave. Predloženo je da se uz dva grada u akciju uključe i Zadar, Pula i Virovitica.

Drugi projekt odnosi se na uključivanje navedenih gradova u europsku priču, a koja za krajnji cilj ima provedbu dugoročnog planiranja u ostvarivanju ciljeva koje bi, u slučaju pozitivnog rješenja nakon provedbenog postupka, verificirala i sufinancirala Komisija pri EU. Nakon definiranja nositelja aktivnosti, pisma namjere, prikupljanja dokumentacije koja definira projekte, plaćanja članarine EU te eventualnog dočeka Komisije, obaveza sudionika u natječaju je i izvršavanje obaveza prema planu navedenom u dokumentima, korištenje europskih obilježja, a cjelokupni projekt osmišljavao bi se do kolovoza 2018.godine kada krajem godine Komisija izlazi sa konkretnim odgovorima.

Nakon obaveznog i radnog dijela domaćin je goste odveo na najviši vrh iznad Lepoglave, planinu Ravna gora koja se diči sa 760 metara visine. Nezaboravni pogled na Zagorje pobudio je tek u turopoljskim i zagorskim ‘planinarima’, a lepoglavska je zimska berba svima razgolicala nepca.