Na 4.sjednici Izvršnog odbora Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice dana je potpora nastupima velikogoričkih športašica na eminentnim natjecanjima
Šestog dana listopada Ines Grdenić, dvostruka Športašica grada Velike Gorice i osvajačica europskih i svjetskih medalja, nastupa na natjecanju Premijer lige u Salzburgu. Ines, inače članica Karate kluba Velika Gorica, se plasirala i na Svjetsko prvenstvo koje se održava od 26.-29.listopada na Tenerifima u Španjolskoj, a za koje ovih dana obavlja pripreme. Zajednica je odlučila programe mlade športašice popratiti sa 6.000,00 kn.

Ines Grdenić

Nina Mikulin i Natalia Lovrić, članice Taekwondo kluba Velika Gorica, odlaze na juniorsko taekwondo prvenstvo Europe, koje će se održati od 2.-5.studenog u ciparskoj Larnaki. Nastup na prvenstvu mlade su športašice ostvarile osvajanjem medalja na President Cupu koji se održao u grčkoj Ateni u mjesecu travnju ove godine. Izvršni odbor je za mlade taekwondoašice izdvojio 4.000,00 kn.

 

Iako nastupi u državnim reprezentacijama nisu primarni u sufinanciranju javnih potreba u športu, Izvršni je odbor Zajednice odlučio nagraditi mlade športašice za nastupe na vrlo značajnim natjecanjima svojih uzrasnih kategorija.