Petnaestogodišnja (15) Jelena Buchberger iz badmintonskog kluba Velike Gorice postala je seniorska prvakinja Hrvatska prošlog vikenda na opće iznenađenje okupljenih i onih koji su rezultat saznali drugim putem. Velika nada hrvatskog badmintona nadmašila je sve, pa i samu sebe u nedjeljnom finalu, u kojem ju je čekala šesterostruka prvakinja Hrvatske Matea Čiča (36).

Nakon gotovo 50 minuta velike borbe bilo je 21:18, 15, 21, 21:19 za velikogoričku badmintonašicu, koja je postala druga najmlađa prvakinja Hrvatske u povijesti nakon Maje Pavlinić koja je s nepunih 15 godina osvojila naslov prvakinje 2012. godine. 

Mlada Jelena prekinula je tako niz od šest uzastopnih godina u kojima je badmintonski klub Medvedgrad osvajao sva zlata na seniorskim prvenstvima (5 po svakom prvenstvu). Ovoga puta se se morali zadovoljiti sa svega četiri zlata…

Jelena je dan ranije zaigrala i na prvenstvu Hrvatske do 19 godina i bez izgubljenog gema došla do naslova prvakinje. Tako je Jelena u svega 24 sata postala juniorska i seniorska prvakinja Hrvatske. 

Svakako treba spomenuti i ostale uspjehe igrača BK Velike Gorice proteklog vikenda. Na prvenstvu Hrvatske do 15 godina do rezultata karijere stigla je i 12-godišnja Rania Vindiš, koja je bila srebrna u singlu. Filip Antunović je na spomenutom PH do 19 godina došao do srebra s Jelenom u mješovitim parovima, a onda je u nedjelju stigao i do bronce u muškim parovima među seniorima s Vitom Buchbergerom. 

Dora Dragčević je viceprvakinja Hrvatske u ženskim parovima, te brončana u mješovitim parovima s Filipom Jagarom. Filip je pak bronci u miksu pridodao i broncu u muškim parovima, gdje je zaigrao s Dominikom Dokom. 

Kroz 13 godina povijesti Badminton kluba Velike Gorice bilo je nekoliko izuzetnih rezultata na turnirima i prvenstvima, ali ovo je dosad definitivno najveći, povijesni uspjeh mladog kluba. 

Jelena već nadolazećeg vikenda ima novu priliku okititi se zlatom na prvenstvu do 17 godina, na koje stiže kao veliki favorit.