Nakon provedenog Natječaja za sufinanciranje programa za poticanje sportsko-rekreativnih aktivnosti Središnji državni ured za šport (SDUŠ) donio je Odluku kojom je dodijelio 1,5 milijun kuna za 25 programa koje provode sportske udruge koje djeluju na području Republike Hrvatske.

Natječaj je obuhvaćao tri programska područja koja su se odnosila na međunarodnu suradnju, amaterski sport i sportsku rekreaciju te obuku neplivača, a po pojedinom programu dodijeljeno je do najviše 80.000 kuna.
Za projekte međunarodne suradnje sredstva je dobilo pet udruga, za obuku neplivača sedam, dok je 13 udruga dobilo sredstva za programe amaterskog sporta i sportske rekreacije.
Jedan od posebnih ciljeva Središnjeg državnog ureda za šport je poticanje i promicanje bavljenja sportom od najranije dobi te stvaranje uvjeta ravnomjerne zastupljenosti bavljenja sportom na čitavom području Republike Hrvatske, pa su i dodijeljena sredstva jedan od načina ostvarivanja tih ciljeva.

 

 
IV. HRVATSKE SVJETSKE IGRE


U nazočnosti brojnih predstavnika resornih tijela i institucija RH i Grada Zagreba te medija, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas sa suradnicima, predstavio je IV. Hrvatske svjetske igre koje će se održati u Zagrebu od 18. do 22. srpnja ove godine.
Četvrto sportsko natjecanje domovinske i iseljenje Hrvatske u organizaciji Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH i Hrvatskog svjetskog kongresa, a pod sloganom “Jedno je srce, jedna je Hrvatska” okupit će više od 900 Hrvata iz 31 zemlje a njima će se kao i prethodna tri puta pridružiti sunarodnjaci iz Hrvatske, njih oko 150.