Nakon što su odobrenje za izlazak na sportske terene prvi dobili nogometaši prvoligaša Gorice i ostatak je športske Velike Gorice na ‘prirodnim pozicijama’. Gradska športska dvorana tijekom cijelog dana prepuna je športaša, pa će ujutro svakodnevno na trening stići košarkaši, odbojkašice, rukometašice, stolnotenisači, a u radu im se pridruže i marljivi rekreativci. U poslijepodnevnim je satima popunjenost znatno veća.


Predsjednik Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice Goran Kovačić namjerava vrlo brzo sazvati sjednicu Izvršnog odbora. Očekuje se da će istoj nazočiti i netko od čelnika Grada. Već treći mjesec velikogorički je šport na ‘kriznom sufinanciranju’, mnogi imaju problema s prikupljanjem članarina i radne zajednice i stručno osoblje direktno su ugroženi. Kako se situacija normalizira športaši vjeruju da će se sufinanciranje vratiti na razinu prije pandemije, te da će se život i rad vratiti u poznatu športsku normalu.
Još uvijek su pretežito neaktivni – uslijed preporuka koje su stigle i iz HNS-a – amateri nogometaši. Brojni nogometni klubovi tijekom stanke napravili su znatne pomake na postojećoj infrastrukturi i jedva čekaju početak okupljanja na velikogoričkim nogometnim igralištima. Kako prvenstvo neće biti nastavljeno očekuju se brojni nogometni i malonogometni turniri.