Pod vodstvom trenera Gorana Živkovića karatisti Velike Gorice iz natjecanja u natjecanje potvrđuju primat u hrvatskom karateu.

karate

                Niz sjajnih rezultata Ines Grdenić nastavlja se ovih dana novim uspjesima. Iako je Ines ‘zapala’ u trenutku krizu rezultata, koja je dakako tek privremena i premostiva, nisku velikih ostvarenja nastavljaju Igor Vrban i Kristijan Obrazović.

            Dva nova prvaka Hrvatske potvrdila su i obranila prošlogodišnje naslove. Igor Vrban u kadetima +70kg i Kristijan Obrazović u juniorima -61kg. I Igor i Kristijan će nastupiti na prvenstvu Europe u veljači 2017. koje će se održati u Sofiji, Bugarska. 

 

Igor je svoj nastup osigurao još od prošlog Europskog prvenstva gdje je u istoj kategoriji osvojio broncu za Hrvatsku, a Kristijan je svoj plasman morao potvrditi na ovom prvenstvu Hrvatske jer je mijenjao uzrast. Kristijan je na prvenstvu Europe na Cipru osvojio srebro kao kadet, a ove godine ulazi u juniorski uzrast.

 

Brojka od dva kandidata je mogla biti i veća ali nedostajalo je još malo sportske sreće.

U subotu Petar Orešković osvaja broncu u kadetima -52kg isto kao i Ines Grdenić u ml. seniorkama -50kg.

Petar je u polufinalnoj borbi napravio kardinalnu taktičku pogrešku koja ga je stajala ulaska u finale.

Ines tijesno gubi od dugogodišnje seniorske prvakinje Hrvatske tako da nakon dugo godina se prekida niz osvajanja titule najbolje u Hrvatskoj.

 

U nedjelju su nastupili juniori, juniorke i ml. seniori, a zanimljivo je da su svi velikogorički predstavnici osvojili odličje.

Ivan Vrban osvaja broncu u ml. seniorima -75kg, Ivor Babić broncu u juniorima -55kg, a Mia Mijović srebro u juniorkama -48kg.

 

            Ivor i Mia  propuštaju priliku osvajanja zlata, ali to je bio njihov prvi nastup u uzrastu juniora/rki. Naime ove godine su promijenili uzrast tako da ih i iduće godine očekuje nastup u juniorskom uzrastu.

 

Na državnom prvenstvu su još nastupili  Patrik Macukić i Slavko Vlahinić no nažalost zaustavljeni su u ranom dijelu natjecanja. Iako nisu bili blizu osvajanja medalje potvrdili su svojim napretkom da pripadaju samom vrhu kategorije kadeta -70kg.

 

Već slijedećeg vikenda svi nastupaju na velikom međunarodnom prvenstvu Balkana u Sarajevu koji će im svima koristiti u natjecateljskom smislu, a najviše Kristijanu i Igoru kojima će to biti svojevrsna proba prije prvenstva Europe.