I dok velikogorički nogometaši još uvijek “gaze” kilometre i ulaze u drugu fazu priprema za nastavak nogometnih natjecanja, dvoranski prvoligaši već su u pogonu.
Premijerni nastup u 2016. godini imati će momci Hrvoja Pekere gdje u dvorani Srednjoškolskog centra Gorica u subotu dočekuje momčad Buzeta. Utakmica je zanimljiva i zbog cjelogodišnje borbe za plasmanom među osam, koji donosi ostanak, a utakmica protiv Buzeta jedna je od onih koju Ferenčina, Laljek i dečki – moraju dobiti. Susret započinje u subotu 6.veljače u 18.30 sati.
Gorica - Škrljevo A1 liga - foto David Jolić (2)Pola sata ranije, u Gradskoj sportskoj dvorani, košarkaši Gorice također pred sobom imaju utakmicu koju – moraju dobiti. Gost Velike Gorice je posljednja na tablici momčad Kaštele Ribola, a nakon serije od pet poraza – četiri prvenstvena i očekivana u Kupu – momčad Josipa Sesara “vapi” za pobjedom. Goricu je napustio Dominik Herenedić, jedan od “posljednjih Mohikanaca“, a novo ime u klubu je mlađi brat Žganec, visoka “jedinica“.
U 21 sat Gradska športska dvorana poprište je i susreta posljednjeg regularnog kola ženske odbojkaške lige, skupina II. Domaća Azena dočekuje Rijeku. Nekad su, ne tako davno, to bile derbi utakmice, utakmice za prvaka, danas se igra za ostanak, bolji plasman u skupini II. Utakmica koju bi Azena, a nakon dugo čekane pobjede prošlog vikenda u Drenovi, voljela pobijediti!
NA SRC Panadić i ove se subote – 6.veljače – već po ustaljenoj navadi, igra redovno kolo Malonogometne lige NS Velika Gorica, kojoj su suorganizatori Zajednica športskih udruga grada Velike Gorice i Nogometno središte Velika Gorica, a koju vodi instruktor nogometa Stjepan Grđan. Liga je ušla u sam finiš, završnica je planirana za kraj veljače. Vrijedi navratiti i pogledati cjelodnevni malonogometni program na kojem sudjeluje 36 momčadi u tri uzrasne kategorije.
Odbojkaši Gorice u 17 sati također ove subote gostuju u Zagrebu, gdje će ih u posljednjem kolu regularnog dijela natjecanja dočekati doprvak Hrvatske HAOK Mladost.
ŽRK Udarnik će u nedjelju s početkom u 19.30 u Gradskoj športskoj dvorani u prijateljskoj utakmici ugostiti ŽRK Sisak.
Gazeći brojne kilometre u pripremama velikogorički nogometaši ipak odigraju i pokoju prijateljsku utakmicu. Tako će sutra na SRC-u Velika Gorica biti bogat program; u 11 sati juniori Gorice igraju protiv Poleta, u 13 sati umjetnu travu u drugoj utakmici „isprobati“ će Vinogradar i domaća HNK Gorica, a u 15 sati u mraclinskoj Grabi prijateljski igraju Mraclin i Lukavec.