Završila je jubilarna 15. velikogorička malonogometna liga u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Velika Gorica i uz potporu Nogometnog saveza Velike Gorice, koja se u vremenu od 27.11.2021.-26.02.2022. godine igrala u SC Panadić sport.

Na ovogodišnjoj ligi sudjelovalo je 40 momčadi djevojčica i dječaka u tri dobne kategorije koji su u vremenskom razdoblju od tri mjeseca prezentirali svoja nogometna znanja i vještine i odigrali ukupno 240 utakmica. U kategoriji početnika sudjelovalo je 16 momčadi iz 12 klubova, u kategoriji mlađih pionira 12 momčadi iz 11 klubova i u kategoriji starijih pionira 12 momčadi iz 12 velikogoričkih klubova, ukupno 13 velikogoričkih nogometnih klubova (svi osim NK Klas, NK Meštrica i NK Turopolje) sa preko 500 dječaka i djevojčica.

Malonogometna liga je zatvorenog tipa natjecanja a mogli su se prijaviti samo klubovi sa velikogoričkog područja. Osnovni cilj ovog sportskog događaja je druženje mladeži kroz igru i zabavu u prijelaznom razdoblju između dviju natjecateljskih sezona. Zbog poznate i sveprisutne situacije sa pandemijom, natjecanje je provedeno u zatvorenom prostoru bez gledatelja pa je SC Panadić sport osigurao gledanje na malim ekranima u pratećim prostorijama balona za roditelje i sve zainteresirane posjetitelje.

Nagrađene su selekcije u svim kategorijama od prvog do četvrtog mjesta sa peharima i medaljama dok su djevojčice nagrađene sa medaljama kao i najboljih 5 igrača u sve tri kategorije.

Najuspješnija momčad bila je HNK Gorica koja je osvojila prva mjesta u sve tri kategorije

Nagrade je osigurala Zajednica športskih udruga grada Velike Gorice a nagrade su podijelili čelnici Zajednice sportskih udruga, Nogometnog saveza Velike Gorice i zamjenik gradonačelnika Neven Karas.

Zahvala svima koji su pridonijeli uspješnoj provedbi 15. malonogometne lige mladeži – igračima, trenerima i voditeljima momčadi, voditeljima natjecanja Stjepanu Grđanu i Stjepanu Petracu, svim sucima i vodstvu Nogometnog saveza Velike Gorice i domaćinu SC Panadić sport.

Posebna pohvala i medijima koji su pružili maksimalnu potporu u medijskoj promociji svih 12.kola lige – City portalu (David Jolić), Sportskim novostima (Vito Štuban) i V,Gradu (Zlatan Sever).

Najuspješniji pojedinci     

POČETNICI: 

Vratar: Petar Kos, NK Kurilovec; braniči: Leon Draženović, NK Buna i Vito Modlic, HNK Gorica

Napadači: Ivan Matković, NK Buna i Marin Rožić, HNK Gorica  

Napadači: Ivan Matković, NK Buna i Marin Rožić, HNK Gorica                       

MLAĐI PIONIRI:                                                                                                            

Vratar: Borna Nemet, HNK Gorica

Braniči: Fran Mitrović, NK Ban Jelačić i Petar Draženović, NK Buna

Napadači: Marko Rezek, HNK Gorica i Antonio Klaić, NK Turopoljac

STARIJI PIONIRI:                                                                                                                                 

Vratar: Noa Petrović, NK Ban Jelačić

Braniči:  Ivan Godinić, NK Buna i Ivano Perković, HNK Gorica                                                                      

Napadači: Mihael Prša, HNK Gorica i Matej Vidak, NK Dinamo Hidrel,

Najuspješnije momčadi   

POČETNICI:    

 1. HNK Gorica
 2. NK Buna
 3. NK Dinamo Hidrel
 4. NK Kurilovec

MLAĐI PIONIRI: 

 1. HNK Gorica
 2. NK Ban Jelačić
 3. NK Buna
 4. NK Turopoljac

STARIJI PIONIRI:       

 1. HNK Gorica
 2. NK Buna
 3. NK Dinamo Hidrel
 4. NK Mladost Obrezina