U Varaždinu je u subotu i nedjelju, 26. i 27.06.2021., na stadionu SC Sloboda održano pojedinačno Prvenstvo za mlađe juniore/ke u organizaciji Atletskog kluba Sloboda Varaždin. Na prvenstvu je nastupio 41 klub sa 296 natjecatelja iz Hrvatske te po jedan klub iz Slovenije i Bosne i Hercegovine koji su svoja natjecanja odradili van konkurencije. U nedjelju je u Donjoj Stubici održano i Prvenstvo Hrvatske u Super Sprint triatlonu u organizaciji Triatlon kluba Rudolf Perešin, gdje je nastupio Bruno Škrinjarić.

Na prvenstvu su nastupili i predstavnici Atletske škole Maraton kluba Velika Gorica, Tena Martinec kao kadetkinja s pravom nastupa na utrkama od 400 m te mlađi juniori Lucija Sever na 800 m, Martin Marčec na 3000 m i Anja Petračić na 2000 m sa zaprekama.

Iako je cilj nastupa kadetkinje Tene Martinec na natjecanju starijih uzrasnih kategorija bilo skupljanje natjecateljskog iskustva, Tena je u odličnom nastupu u najjačoj skupini mlađih juniorki na 400 m Tena svojom prepoznatljivom borbenošću osvojila drugo mjesto i postala viceprvakinja Hrvatske za mlađe juniore iako je još uvijek kadetkinja. Veliki uspjeh sa odličnim rezultatom od 57,38 sekunde i novim osobnim rekordom u ovoj disciplini kojeg je popravila za 1,42 sekunde.

Tena Martinec je u trci od 800 m zauzela osmu poziciju s vremenom 2:23,07 m dok je Lucija Sever u istoj disciplini ukupno dvadeset i sedma s vremenom 2:29,52 čime je popravila svoj osobni rekord za 3 sekunde.

Martin Marčec trčao je trku na 3000 m i u cilj ušao kao desetoplasirani u vremenu 10:30,31, dok je Anja Petračić u trci na 2000 m zauzela šesto mjesto s vremenom 9:25,90.

Bruno Škrinjarić je pak, nakon odrađenih priprema u Pakoštanima, nastupio na Prvenstvu Hrvatske u Super Sprint triatlonu, koje je održano ove nedjelje u Donjoj Stubici u organizaciji Triatlon kluba Rudolf Perešin. Ovo je klasično sprinterska kategorija rezervirana za mlađe natjecatelje, sa svega 375 m plivanja, 10 km vožnje bicikla i 2,5 km trčanja. Bruno je ovo odradio za 37:44 te zauzeo ukupno sedamnaesto mjesto u ukupnom poretku i zlatnu medalju u svojoj dobnoj kategoriji.

Čestitamo svim našim članovima kluba na odličnim nastupima. Slijedećeg vikenda Atletska škola MK Velika Gorica nastupa na Prvenstvu Hrvatske za juniore/ke u Čakovcu dok e Bruno Škrinjarić nastupiti na 3. kolu Hrvatske triatlon lige u Preluku. Boje našeg Kluba na Plitvice maratonu i polumaratonu braniti će Danijel Trgovac, Jasna Mikulić i Hrvoje Mikulić.

Ukupni rezultati Prvenstva Hrvatske za mlađe juniore/ke su dostupni ovdje a rezultati Prvenstva Hrvatske u Super Sprint triatlonu su dostupni ovdje.