Proteklog vikenda je održana YOUTH LEAGUE VENECIJA koja je okupila rekordan broj natjecatelja, njih 4020 iz 81 države. Na ovom izuzetno jakom natjecanju nastupili su i gorički karatisti u uzrastu kadetkinja, kadeta i juniorki. Za Karate klub Velika Gorica nastupili su članovi koji prate plan i program reprezentacije i “hvataju” svoje mjesto za Europsko prvenstvo koje se održava u veljači 2024. u Gruziji.

“Iza nas je jedan veliki turnir, možemo reći najjači svjetski za uzrast mlađih kadeta, kadeta, juniora i U21. Možemo se pohvaliti da imamo dvije predstavnice na tom velikom natjecanju jer su Ema Filković i Lucija Kirinić izborile mjesto kao najbolje u svojim kategorijama” – kazao nam je Goran Živković, trener i voditelj .

Lucija Kirinić u kategoriji juniorki -48kg, a Ema Filković u kategoriji juniorki -66kg su kroz 5 bodovnih turnira koje je odredila stručno trenerska komisija i stručni stožer reprezentacije skupile najviše bodova i izborile nastup na ovom velikom natjecanju. YOUTH LEAGUE VENECIJA je bio posljednji bodovni turnir nakon kojeg je sastavljen konačni popis reprezentativaca.

” Ema Filković je bila zaustavljena u prvom kolu od odlične turske predstavnice, no već je u dosadašnjem izbornom postupku osigurala svoje mjesto. Lucija Kirinić je u Veneciji je osigurala prvu poziciju odradivši odlične mečeve i pobijedila predstavnice Italije, Danske i Venezuele, no izgubila je u četvrtfinalu od njemačke predstavnice koja na kraju nije ušla u finale i time nije dala Luciji šansu za repasaž” – nastavio je Goran Živković.

Osim ove dvije nove članice reprezentacija nastupili su i drugi članovi kluba. Najveći trag ostavila je Katja Braica u kategoriji kadetkinja +61kg koja nakon četiri pobijeđene borbe gubi u polufinalu od predstavnice BiH, te kasnije u meču za broncu od predstavnice Alžira. Na svom putu Katja je pobijedila natjecateljice Poljske, Njemačke, Kanade i Hrvatske. Na kraju je osvojila izvrsno 5. mjesto nakon šest teških mečeva u kategoriji koja nije njezina jer nažalost Katja nije upala u ždrijeb svoje kategorije -61kg zbog prebrzog ispunjenja kvote natjecateljica a Svjetska karate federacija ne dopušta više od 96 natjecateljica po kategoriji. Katja je ovim pokazala da je u samom svjetskom vrhu i da će u juniorskom uzrastu raditi odlične rezultate.

Ema Jukić je nastupila u kadetkinjama -47kg, no nažalost nakon gotovo dobivenog meča protiv predstavnice Latvije i izgubila u zadnjim sekundama meča.

“Na kraju ostaju nam naša dva kadeta Nikola Huzjak i David Lovrinović koji su nastupili u kategoriji -70kg. Nikola gubi u prvom kolu od odličnog predstavnika Poljske, a David pobjeđuje u tri borbe predstavnike Ukrajine, Poljske i Španjolske, no gubi u 4. kolu od grka tijesnim rezultatom 2:1 i time završava svoj nastup” – istaknuo je Goran.

Broj od 96 natjecatelja u većini kategorija dovoljno govori o “jačini” ovog natjecanja i sa pravom ima status mini svjetskog prvenstva. Karataši i karatašice iz Velike Gorice odradili su odlične borbe i pokazali da se mogu nositi sa najboljima u svijetu. Najviše nas raduje plasman naše dvije goričanke na europsko prvenstvo u Gruziji, Tbilisi koje će se održati u veljači 2024. godine.

Čestitke svima na ostvarim rezultatima !