Đakovo, 18.12.2022., – Karate klub Velika Gorica nastupio je ovog vikenda na ekipnom prvenstvu Hrvatske u borbama u Đakovu, gdje je istoimeni klub organizirao ovo državno prvenstvo koje je bilo na visokoj razini.

Nastupilo je ukupno preko 70 ekipa iz cijele Hrvatske a Karate klub Velika Gorica nastupio je sa 12 natjecatelja u pet ekipa.

U ekipnom dijelu natjecanja nije bilo ograničenja po kategorijama pa su se u borbama mogla naći dva borca neovisno o kategoriji u kojoj pripadaju. Ekipu su činila tri borca a svaki od njih morao je imati kvalitetu kako bi ekipa bila stabilna na svakoj “ploči” (izraz u ekipnom dijelu natjecanja za redoslijed boraca).

Velikogorički sportaši osvojili su dvije medalje u uzrastima mlađih kadeta i mlađih kadetkinja. Dečki su postali viceprvaci Hrvatske nakon tri kola a cure zauzele odlično 3. mjesto u jakoj konkurenciji nakon četiri teške borbe.

Dečki su nastupili u sastavu David Lovrinović, Luka Lukačić i Petar Tibor, a cure u sastavu Ema Jukić, Matea Kordić i Katja Braica.

Ostaje žal u kadetskom dijelu natjecanja jer su obje ekipe izgubile za broncu. Kadetkinje su nakon slobodnog 1.kola pobijedile u 2.kolu da bi u polufinalnom meču nakon boljeg ulaska u prve dvije borbe ipak izgubile na 3. ploči. Iscrpljene, izgubile su i meč za broncu protiv ekipe karate kluba Opatija.

Dečki su u svom meču za broncu odlično otvorili na 1. ploči, izgubili na 2. da bi nakon vlastite pogreške u zadnjim sekundama meča izgubili sigurnu broncu od ekipe karate kluba Max Ivankovo.

– Vrlo smo sretni sa ove dvije medalje koje su došle kao šećer na kraju ove 2022. godine ali opet ostaje žal za još ponekom medaljom jer smo svjesni da su naši mlađi kadeti i kadetkinje u samom vrhu Hrvatske i zaslužuju još bolje rezultate.

Godinu smo zatvorili sa ukupno 21 medaljom sa prvenstva Hrvatske od čega 7 zlata, 2 srebra i 12 bronci. Medalje su osvajane u svim uzrasnim kategorijama, tj. u mlađim uzrastima, kadetima, juniorima, U21 i u seniorskoj konkurenciji. Ponosni smo na naše karataše rekao je trener Goran Živković.

Čestitke svima na osvojenim medaljama i uspješnoj 2022. godini !