Karate klub Velika Gorica nastavlja sa jakim ritmom natjecanja za uzrast kadeta, juniora i U21, a takav je bio i protekli vikend.

Kadeti i juniori su nastupili u Poreču na EUROCUP ISTRIA 2023., a druga mlađa ekipa u Zagrebu na zadnjem kolu ZAGREBAČKE KARATE LIGE.

EUROCUP ISTRIA je održan u subotu 11.11. i okupio je 648 natjecatelja iz 72 kluba i 7 država, te je za naglasiti da je turnir izbornog/bodovnog karaktera za Europsko prvenstvo koje će se održati u veljači 2024. godine.

Kadetska i juniorska ekipa je zabilježila odličan nastup i pružila odlične borbe te su izborili čak 5 finala sa 9 natjecatelja. Velikogorički sportaši osvojili su 7 medalja, od čega 1 zlato, 4 srebra i 2 bronce, a najuspješnije je ponovno bila Ema Filković u kategoriji juniorki -66 kg popevši se na najviše postolje i skupila vrijedne bodove u trenutnom izbornom postupku.

Ema je nakon zlata na Kupu Hrvatske ponovila veliki uspjeh i vikend poslije u Poreču., srebro su osvojili Ema Jukić, Lucija Kirinić, Katja Braica i David Lovrinović, dok su Nikola Huzjak i Matea Kordić osvojili bronce. Još su nastupili Noel Jeromić i Vito Hulina, no nažalost ostali su bez medalje.

“Na ovom natjecanju nastupili su najbolji natjecatelji iz cijele Hrvatske jer je izbornog karaktera a nas veseli kvaliteta koju imamo jer su gotovi svi naši borci u samom vrhu po kvaliteti u svojim kategorijama“, istaknuo je Goran Živković, predsjednik i trener Karate kluba Velika Gorica.

” Već idućeg dana nastupili smo na ZAGREBAČKOJ KARATE LIGI koja je izvrsna za mlađe natjecatelje koji skupljaju iskustvo i trebaju što veći broj mečeva” nastavio je Goran.

Ukupno je na ligi nastupilo naših 14 natjecatelja i prikazali odlične borbe sa ukupnim omjerom u svim borbama 25 pobjeda i 20 poraza. Nastupili su Nika Budinski, Ema Saletović, Nika Mirosavljević, Petar Krešimir Krmpotić, Luka Lukačić, Petar Tibor, Mia Čunčić, Luka Radić, Mihael Medvedec, Luka Jukić, Ita Noršić, Sara Banović, Petar Buhin i Gabriel Kaurić.

Čestitke svima na odličnim rezultatima !