Proteklog vikenda u zagrebačkoj sportskoj dvorani Jelkovec održano je Prvenstvo Hrvatske za uzraste kadeta/kinja, juniora/rki i U21 uzrasta.
Ukupno je nastupilo oko 400 natjecatelja a među njima i Karate klub Velika Gorica u 18 kategorija.

“Svake godine sve teže je osvojiti medalju, tj. da se podiže kvantiteta i kvaliteta karatea u Hrvatskoj što nas veseli. Karate klub Velika Gorica je nastupio ukupno u 18 kategorija, a osvojili smo 6 velikih medalja na koje smo izrazito ponosni. Od 6 medalja, osvojili smo 2 srebra i 4 bronce, te je dvoje natjecatelja osvojilo 5. mjesto tj. izgubili za brončanu medalju” – rekao je trener Goran Živković.
Viceprvaci Hrvatske postali su Nikola Huzjak u kadetima -70kg i Ema Filković u kadetkinjama +61kg, dok su brončane medalje osvojili Vito Hulina u kadetima -52kg, Ema Jukić u kadetkinjama -47kg, Katja Braica u kadetkinjama -61kg, te Matej Vuković u kategoriji juniora -76kg.
“Nećemo pisati o broju kola koje su pobijedili ili izgubili naši predstavnici, ali reći ćemo samo da smo izračunali da u svim kategorijama u kojima smo osvojili medalju je bilo prosječno 20 natjecatelja, što znači da za medalju treba pobijediti u minimalno tri ili četiri meča – dodao je Goran živković i nastavio:
Također, o samoj kvaliteti i konkurenciji koju smo imali možemo navesti sa nekoliko primjera:
Ema Filković u finalu teške kategorije gubi od aktualne kadetske prvakinje svijeta, Vito Hulina u polufinalu od aktualnog viceprvaka Europe, dok Nikola Huzjak u finalu gubi od protivnika koji je trenutno drugi na svjetskoj rang ljestvici u kadetima -70kg.
Ovakvi rezultati nam samo pokazuju da smo dobro radili i motivira nas za još više u periodu koji nas čeka, a to je kvalifikacijski postupak koji uskoro počinje za prvenstvo Europe koje se održava u Gruziji u veljači 2024. godine.
Na Prvenstvu Hrvatske još su nastupili:
-Lucija Kirinić- juniorke -48kg, 5.mjesto
-Ema Filković- juniorke -66kg, 5.mjesto
-Matej Čarakovac- kadeti -70kg, 7.mjesto
-Nika Mirosavljević- kadetkinje -54kg, poraz u 1.kolu
-Magdalena Stipić- kadetkinje -54kg, poraz u 1.kolu
-Luka Lukačić- kadeti -70kg, poraz u 2.kolu
-Noel Jeromić- kadeti -70kg, poraz u 2.kolu
-Petar Krešimir Krmpotić- kadeti -52kg, poraz u 1.kolu
-David Lovrinović- kadeti -63kg, poraz u 1.kolu
-Luka Tačković- juniori -68kg, poraz u 1.kolu
-Mara Gusić- kadetkinje -47kg, poraz u 1.kolu
-Katja Braica- juniorke -59kg, poraz u 3.kolu

Čestitke svima na super rezultatima, a naravno i trenerima koji su vodili natjecatelje Ines Grdenić i Goranu Živkoviću !!!