U subotu, 18.02. u Ivanja Reki održano je seniorsko prvenstvo Hrvatske na kojem se natjecao i Karate klub Velika Gorica sa 3 predstavnika.

Mia Mijović, Ines Grdenić i Petar Orešković predstavljali su Veliku Goricu na ovom državnom prvenstvu i osvojili su dvije medalje. Ovo je zasigurno dobar rezultata za velikogoričke sportaše iako su očekivanja bila barem jedno zlato i nastup na Europskom prvenstvu s obzirom da je ovo seniorsko prvenstvo bilo odlučujuće za nastup na ovom velikom natjecanju.

Mia Mijović i Ines Grdenić su nastupile u kategoriji -55kg, a Petar Orešković u -60kg. Petar i Ines osvojili su brončanu medalju u svojim kategorijama. U klubu ističi žaljenje za mečom Ines Grdenić u polufinalu protiv kasnije pobjednice kategorije Alessandre Hasani i vodstvom 2:3, no nažalost borba je završila 5:3 u korist riječke natjecateljice.

U istoj kategoriji Mia Mijović izgubila je rezultatom 9:9 zbog prednosti prvog poena ali je odradila još jednu uzbudljivu borbu punu preokreta i pregršta poena.

Petar Orešković izgubio je za ulaz u finale rezultatom 1:4 što mu je donijelo brončanu medalju kategorije -60kg.

Idući vikend očekuju ih dva turnira u Ivanić Gradu i Rijeci. Mlađi uzrasti U14 nastupaju u Ivaniću koji je i organiziran ciljano za mlađe uzrasne kategorije, a kadeti i juniori u nedjelju idu u Rijeku na Grobničan kup 2023.