U subotu, 29.1.2022., u dvorani na Zagrebačkom velesajmu održano je atletsko Dvoransko Prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore i seniorke i kadetski miting u organizaciji Atletskog kluba Agram – Zagreb. Na natjecanju su sudjelovale trideset i četiri atletske ekipe i 360 atletičara iz Hrvatske a Atletska škola Maraton kluba nastupila je s deset natjecatelja, od toga dvoje na PH i osam na kadetskom mitingu.

Najbolji rezultat dana ostvarila je Nina Vuković na trci od 800 m u koja je osvojila titulu dvoranske prvakinje Hrvatske u vremenu 2:12,93.

Mlađa juniorka Tena Martinec je odlukom sudaca diskvalificirana na startu discipline 400 m zbog „prebrzog” izlaska iz startnog bloka. Događaju se i takvi momenti u atletskom odrastanju …

Na kadetskom mitingu odlična je bila drugoplasirana Tena Petračić, koja je u trci na 600 m ostvarila rezultat od 1:40,67 min čime je svoje najbolje vrijeme popravila za 1 s, ali to nije bilo dovoljno za prvu poziciju s obzirom da je atletičarka Kvarnera iz Rijeke Elena Ban fenomenalnim tempom u njihovoj najjačoj skupini, postavila novi Hrvatski rekord u ovoj kategoriji s vremenom 1:37,85 min. Bravo za Tenu i čestitke Eleni ! Napomenimo da je Tenina sestra Tara Petračić u istoj trci kroz cilj prošla kao trinaesta s vremenom 1:47,91 min.

U disciplini 1000 m, debitirao je Jerko Cvetković, koji s vremenom 3:27,36 min zauzeo 12. mjesto.

Jedna od najbrojnijih disciplina za kadetkinje bile je utrka na 200 m u kojoj se na startu pojavilo 50 natjecateljica podijeljenih u četrnaest skupina. Atletičarke iz Maraton kluba zauzele su sedmu, devetu i trideset i petu poziciju (Chiara Menalo, Livia Debelić i Petra Knežević), dok su atletičari Marko Knežević i Niko Kelava u istoj disciplini kroz cilj prošli kao dvadeset i šesti i dvadeset i osmi u ukupnom poretku kadeta.

Slijedećeg vikenda na rasporedu je dvoransko Prvenstvo Hrvatske za juniore/ke.

Ukupni rezultati Dvoranskog PH za mlađe seniore/ke su dostupni ovdje, a velika fotogalerija će uskoro biti dostupna na našim Facebook stranicama.