U organizaciji AK Dinamo-Zrinjevac, 24.i 25.09 2022., na stadionu Mladost kraj Save održan je Kup i Ekipno Prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke. Na ovom državnom prvenstvu nastupila su dvadeset i tri kluba iz cijele Hrvatske, a Atletsku školu Maraton kluba Velika Gorica predstavljalo je pet atletičara u šest disciplina.

Prvoga dana natjecanja, u subotu 24.9.2022., najbolji nastup ostvarila je Lucija Sever u trci od 1500 m, koja je u ukupnom plasmanu zauzela šesto mjesto s vremenom 5:09,71 min., Ema Vuković na trci od 100 m bila je osamnaesta s vremenom 13,06 sec., a Viktor Benedetti u istoj disciplini muške kategorije bio je na dvadeset i drugoj poziciji sa vremenom 12,63 sec.

Drugog dana natjecanja, u nedjelju 25.9.2022., disciplinu na 800 m trčale su Nina Vuković i Lucija Sever. Na trci od 200 m istoga dana trčale su Ema Vuković i Tena Martinec, a u muškoj konkurenciji Viktor Benedetti. Dok su Tena i Ema zauzele jedanaesto i petnaesto mjesto s vremenima 26,35 sec. i 27,55 sec., Viktor Benedetti je dosegao do sedamnaeste pozicije muške seniorske konkurencije s rezultatom 25,09 sec.

Ali da kompletan vikend nastup Atletske škole Maraton kluba Velika Gorica bude još i bolji pobrinula se Nina Vuković koja je na trci od 800 m za seniorke zauzela prvo mjesto ukupnog poretka s rezultatom 2:09,52 min. Nina je iza sebe ostavila mnogo starije i iskusnije atletičarke  reprezentativnog statusa kao što su Ivona Zemunik (2:09,76 min.) iz Atletskog kluba Split i Kristina Dudek (2:11,44 min.) iz Atletskog kluba Zagreb, a u leđa Nini gledala je i Klara Andrijašević (2:11,17 min.), odlična atletičarka Atletskog kluba Sveti Marko iz Makarske. Ovim rezultatom Nina je potvrdila da je trenutačno apsolutna vladarica discipline na 800 m u RH. Naša druga predstavnica u istoj disciplini, Lucija Sever, s vremnom 2:31,91 min. u konačnom poretku bila je četrnaesta.

Vedrana Janjić nastupila je na Prvenstvu Hrvatske u super sprint triatlonu koje se održalo u Kostreni u organizaciji TK Rival u subotu, 24.9.2022. Vedrana nam prenosi svoje dojmove: “Zalutala medu curke koje su većinom mlađe ali bilo je i nas starijih dama par komada pa lagano zarađeno 2. mjesto u kategoriji. Plivanje je bilo u ledenom moru pa su me smrznuti nožni prsti pratili sve do kraja utrke, kratka staza i na biciklu i na trčanju malo zakomplicirana sa usponima i zavojima, ali sve fino organizirano pa nije bilo problema, no nije ni najbolje vrijeme koje inače mogu. Svakako dobar trening i priprema ta zadnju utrku sezone idući vikend.”

Čestitke svima na nastupu!

Ukupni rezultati Kupa i ekipnog PH za seniore/ke dostupni ovdje (dan 1dan 2), a velika fotogalerija će uskoro biti dostupna na našim Facebook stranicama.