Jučer je u Zaprešiću održano 31. prvenstvo u akrobatskom rock ‘n’ rollu na kojem su se plesači iz svih klubova Hrvatske borili za titulu državnih prvaka.

Članovi Vege bili su među najuspješnijima na natjecanju. Vita Tot i Noa Goleš pobijedili su u kategoriji mlađih juniora 1 (juveniles) dok je u istoj kategoriji Viti Papić i Damjanu Kačavenda je medalja izmakla za jedno mjesto. Ema Tot i Andrija Fabijančić u kategoriji starijih juniora (juniors) osvojili su titulu prvaka Hrvatske dok su Lana Papić (SPK Vega) i Fran Lončar (ARRK MEGARock) bili najbolji u seniorskoj C kategoriji.

Tena Vrban i Ivano Bačurin ovaj puta nisu uspjeli doći do postolja u kategoriji mlađih juniora 2 (children), no i peto mjesto je lijep rezultat za ovo dvoje mališana.

U međunarodnoj kategoriji juniorskih formacija zlato je odnijela formacija Ghostbusters koju čine plesači iz Vege (Vita Tot, Ema Tot, Andrija Fabijančić, Lana Papić) i iz MEGARocka (Fran Lončar, maksim Mrkoci, Dan Pongrac, Anja Budrović, Filip Supanc, Petra Šember, Heorhii Tahaibai i Yelyzaveta Kaverina).

Formacija Sugar Crush ( Ana Pejić, Nadia Điko, Leona Ostrež, Marta Petrović, Mia Gereš) osvojila je prvo mjesto u kategoriji formacija 4.

U kategoriji ženskih juniorskih formacija naslov viceprvakinja nose djevojke iz formacije KING (Antonija Koleš, Petra Storić, Lana Papić, Emili Kovačević, Vita Papić, Vita Tot, Ema Tot, Dora Sertić, Tonka Sertić, Karla Bačurin i Sara Črnjak).

Djevojčice (Franka Mustapić, Gabrijela Babić, Julija Matić, Marta Kovačević, Julija Mijadžiković) iz male formacije 2 pod nazivom Vegice okitile su se brončanom medaljom.

Divasice u sastavu Tonka Sertić, Karla Bačurin, Antonija Koleš, Emili Kovačević, Petra Storić, Dora Sertić i Sara Črnjak natjecanje su završile na četvrtom mjestu.

Ovo su fantastični rezultati! Pet zlata, srebro i bronca su dokaz kvalitete rada, no i velikog truda naših mladih sportaša na koje smo iznimno ponosni. Prije svega čestitke njima i njihovim roditeljima koji su njima i nama (trenerima) velika podrška” – rekao nam je Tomo Odžić iz SPK Vega.