Švicarski Neuchatel bio je domaćin Europskog prvenstva u akrobatskom rock ‘n’ rollu za juniore, lijepog sportskog događaja na kojem su sudjelovi najbolji plesni parovi iz četrnaest zemalja u kategorijama Main Class Contact Style, Main Class Free style i Juniors

Za reprezentaciju Hrvatske nastupili su plesači PK Vega Ema Tot i Andrija Fabijančić koji su početkom ove godine prešli u kategoriju Juniora zahvaljujući dobrim sportskim rezultatima te su uspjeli preteći iskusnije hrvatske parove i izboriti svoje mjesto u reprezentaciji. ”Da imaju kvalitetu i potencijal, to je bilo neupitno i svi skupa smo dali sve od sebe da izbore pravo nastupa na Europskom prvenstvu. Nije bilo lako, ali u sportu ili napreduješ ili nazaduješ, stagnacije nema. Poznato je da naši parovi ostvaruju zavidne rezultate na svjetskoj sceni tako da vjerujemo i u uspjeh Eme i Andrije kao i još nekih naših članova.” – rekao je Tomo Vega

Velikogoričkim plesačima odlazak na ovo prvenstvo bio je upitan praktični do zadnjih minuta zbog zdravstvenih problema (koljena) koje je imala Ema na Svjetskom Kupu u Budimpešti kada su ona i Andrija morali odustati od daljnjeg natjecanja.

Bez obzira na ovo stanje, naši plesači su nastupili u Švicarskoj i uspjeli izboriti polufinale. Za finale im je falilo snage, ali usprkos svemu Ema i Andrija su dogurali najdalje od svih hrvatskih juniorskih parova.

”Ovo je naša mala pobjeda! Bez redovitih treninga i uz povremene bolove uspjeli smo se plasirati u polufinale.” – prokomentirala je Ema dok je Andrija dodao : “Definitivno smo zadovoljni…ovo nam je prva sezona u ovoj kategoriji, a ovaj rezultat je dokaz, ali i motivacija da možemo pucati na još veće rezultate.” Mi im želimo puno sreće i uspjeha u daljnem radu i neka donesu koju medalju sa svjetskih i europskih natjecanja.