Na prvenstvu je nastupilo 863 natjecatelja iz 11 zemalja članova Balkanskog saveza.
Članice saveza su Slovenija, BIH, Srbija, Rumunjska, Crna Gora, Makedonija, Bugarska, Turska, Kosovo, Albanija i Hrvatska.

igor-vrban-1
Sustav natjecanja prvenstva Balkana je takav da svaka zemlja smije u svakoj kategoriji prijaviti maksimalno 4 natjecatelja. ‘To naglašavamo iz razloga jer postoje zemlje kao Turska koje su karate velesile, i njima mogućnost prijave po 4 natjecatelja po kategoriji daje puno veće šanse za osvajanje medalje, jer mi treneri znamo reći između sebe da u nekim kategorijama brončani sa prvenstva Turske je toliko dobar da bi na prvenstvu Europe vjerojatno bio u finalu, ako ne i prvak. Da ne govorimo o zlatnom i srebrno’, ističe trener Goran Živković.

igor-vrban-2
Turska je i na ovom prvenstvu izdominirala što je bilo i za očekivati.
‘Nas iz kluba veseli što je naš član Igor Vrban osvojio zlato u kategoriji kadeta +70kg pobijedivši izravno u svojoj kategoriji oba predstavnika Turske.
Da pobjede nisu bile slučajne Igor je to potvrdio i u ekipnom dijelu natjecanja kao kapetan kadetske selekcije pobijedivši u svim borbama, a naravno i u meču protiv Turske pobijedivši drugi put finalista iz teške kategorije.

igor-vrban-3
Karatisti Velike Gorice, ukupno njih 7, je nastupilo pod reprezentacijom Hrvatske u Sarajevu i opravdalo svoju kvalitetu’ nastavlja Živković.
Igor Vrban je dokazao svoju kvalitetu osvojivši zlato u svojoj kategoriji i broncu kao kapetan kadetske ekipe.

 
Patrik Macukić je završio brzo nastup u kadetima -63kg porazim od Turčina, no zadnjeg dana nastupa također za kadetsku ekipu u ekipnim mečevima i pobjeđuje u zadnjoj odlučujućoj borbi za broncu protiv Crne Gore, čime Hrvatska osvaja broncu.

igor-vrban-4
Ivor Babić u juniorima, Mia Mijović u juniorkama i Petar Orešković u kadetima, svi odlično odrađuju svoje borbe i završavaju prvenstvo blizu osvajanja medalje. Pogotovo Mia Mijović i Ivor Babić koji u svojim kategorijama osvajaju 5.mj, tj. gube borbu za broncu.

 
Kristijan Obrazović i Ivan Vrban svoj nastup u kategorijama završavaju porazima u 1.kolu. Kristijan zadnjeg dana nastupa i u ekipnom dijelu natjecanja i pobjeđuje na drugoj ploči (2.borba ekipe), no nažalost za ukupnu pobjedu protiv Crne Gore nedostajalo je malo sportske sreće.

igor-vrban-5

Sa ponosom u KK Velika Gorica ističu da imaju 7 kadetskih i juniorskih reprezentativaca plus Ines Grdenić koja je ušla u seniorski svijet, a na prvenstvu nije mogla nastupiti zbog privatnih obveza.

 

igor-vrban-6

Trener karate kluba Velika Gorica Goran Živković je na prvenstvu nastupio u svojoj funkciji izbornika ženske juniorske selekcije koja je u ekipnom dijelu natjecanja osvojila broncu.