Ovog vikenda, 20. i 21. svibnja u sportskoj dvorani Osnovne škole Ivanja Reka održano je Prvenstvo Hrvatske za mlađe kadete, kadete i mlađe seniore. Na Prvenstvu je ukupno nastupilo 539 natjecatelja, iz ukupno 40 klubova a među njima bili su natjecatelji iz Taekwondo kluba Velika Gorica koji su osvojili zlato i srebro te su u ekipnom poretku seniorki U21 u konkurenciji 31 kluba koji je nastupio na U21 PH osvojile izvrsno 3.mjesto.
Prvog dana natjecanja održano je PH za mlađe seniore U21 i kadete a od velikogoričkih natjecatelja nastupili su Marinela Bašković -46kg U21, Sara Habijančić -57kg U21, Matija Kompes kadet, Lejla Lea Kajfeš kadetkinja. S obzirom da je WT(svjetska taekwondo organizacija) promijenila određena pravila za kadete za ovu godinu te tako „izmislila“ nove kategorije po visini i težini na žalost većina kadetkinja i kadeta nije mogla nastupiti. No bez obzira i na taj „hendikep“, dvoje kadeta ostvarili su zapaženi uspjeh jer je Matija Kompes osvojio broncu dok je Lejla Lea Kajfes izgubila u borbi za medalju od kasnije osvajačice zlatne medalje i tako osvojila 5.mjesto na PH.

U21 mlađe seniorke Marinela i Sara , odradile su odličan turnir i napravile izvrstan rezultat. Marinela Bašković je u četvrtfinalu pobijedila predstavnicu Marjana, u polufinalu je bila bolja od predstavnice iz Slavonskog Broda dok je u finalu u iznimno neizvjesnoj borbi u zadnjim sekundama odlučujuće treće runde izgubila od druge predstavnice Marjana te osvojila 2.mjesto na ovom prvenstvu.
Sara Habijančić u četvrtfinalu je bila bolja od predstavnice Ion-a iz Zagreba, u polufinalu je savladala predstavnicu Marjana dok je u finalu bila bolja od predstavnice Medvedgrada iz Zagreba te postala prvakinjom Hrvatske u uzrastu mlađih seniorki U21. Sara je nastavila svoj odličan niz u svojoj ulaznoj seniorskoj konkurenciji te je nakon prošlog vikenda gdje je osigurala odlazak na europsko U21 prvenstvo,  sa osvajanjem U21 prvenstva Hrvatske to dodatno potvrdila.
Mlađi kadeti/kadetkinje, Katja Kajfeš, Gabriela Bačurin, Ana Marija Đurašin, Paula Kučiš i Matej Turković drugog dana natjecanja nastupili su na 1.PH za mlađe kadete. Odradili su kvalitetne borbe no nisu ovaj put uspjeli osvojiti medalje. Najbliže tom uspjehu je bila Paula Kućiš koje je izgubila u borbi za medalju te na kraju osvojila 5.mjesto na PH.

Nakon juniorskog prvenstva Hrvatske koje se održalo u travnju i na kojem su osvojena dva srebra i dvije bronce, Taekwondo klub nastavio je niz odličnih rezultata sa nove tri osvojene državne medalje (zlato, srebro U21 i bronca kadeti) i osvojenim peharom za ukupni plasman (3.mjesto seniorke U21) na državnom prvenstvu te su samo potvrdili kontinuitet dobrih rezultata iz proteklih godina.

Pred njima je još seniorsko prvenstvo Hrvatske za ovu godinu koje će se održati u listopadu te se nadamo da će ovaj klub i sa tog prvenstva donijeti još koju medalju u naš grad.

Čestitamo svima na osvojenim medaljama i postignutom uspjehu !