Prva sjednica Izvršnog odbora Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice održana je u plavom salonu Stadiona Radnik 15.studenog 1996.godine. Samo nekoliko tjedana prije, a na prijedlog Inicijativnog odbora, ustrojeno je čelno tijelo velikogoričkog športa, a za predsjednika je izabran olimpijac Željko Vađić.

            Prvoj sjednici odazvali su se Željko Vađić, Zlatko Tiban, Davor Štuban, Ivan Vernić, Ivan Džankić, Ranko Živković, Davor Gmižić, Gorki Grgurev i Vlado Stepanić. Prihvaćen je prijedlog programa javnih potreba u športu Grada Velike Gorice za 1997.godinu i zakazana sjednica Skupštine za 26.studenog u 18 sati u plavom salonu Radnikovog stadiona. Istaknuta je mogućnost održavanja manifestacije ‘Športaš godine’, koja mora biti na visokoj razini i postati tradicionalno okupljanje športaša. Usvojeni su prijedlozi rebalansa za pojedine udruge, te je pozitivno riješena zamolba Aktiva školskog športa.

Slike iz tih vremena, s kraja 20. stoljeća, govore više od riječi.

Velika Gorica vs Dugo Selo – Davor Štuban, Željko Vađić (gore); Milivoj Obad, Željko Melić (dolje).
Velika Gorica vs Dugo Selo – Davor Štuban, Željko Vađić (gore); Milivoj Obad, Željko Melić (dolje).

 

2
Otvaranje Mađunarodnog šahovskog turnira Buševec 1998. – slijeva Juro Horvat, Rudolf Vujević, Vlado Horina, Krešimir Matašin, Nenad Črnko, Željko Mihalj, Zdenko Ilečić…

Izvršni odbor Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice na svojoj je 27.sjednici usvojio plan obilježavanja 20 godina od osnutka Zajednice, te istovremeno i 20 godina športa pod okriljem Grada Velike Gorice.

            U sklopu obilježavanja 20 godina od osnutka Zajednice 26,studenog 2016.godine starta 11. Malonogometna liga za mladež; mjesto održavanja SC Panadić, voditelj projekta instruktor nogometa Stjepan Grđan.

            Početkom prosinca u Gradskoj športskoj dvorani održati će se jednodnevni Malonogometni Lucijski seniorski turnir svih nogometnih udruga s područja Velike Gorice, a istim će koordinirati instruktor nogometa Stjepan Grđan i dopredsjednik Zajednice Darko Blažinčić. 

            Tradicionalna priredba Športaš godine 2016. planira se održati  22.prosinca 2016.godine, tradicionalno u Pučkom otvorenom učilištu, u svečanom tonu i uz uzvanike iz povijesti i sadašnjosti hrvatskog i velikogoričkog športa.

            Za prvo tromjesečje 2017.godine planira se promocija Monografije 20 godina velikogoričkog športa, uz crtice i skice najznačajnijih postignuća i dosega velikogoričkih športašica, športaša i kolektiva.