Članovi Maraton kluba Velika Gorica ovoga su vikenda imali niz aktivnost po raznim utrkama. U subotu, 8.5.2021. održano je održano pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u super sprint duatlonu gdje na nastupio Bruno Škrinjarić. Već u nedjelju, 09.05.2021. održano je pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju gdje su nastupile Sanja Klarin i Jasna Mikulić a od muških Vedran Planinšek, Berislav Devčić, Bruno Škrinjarić i Hrvoje Mikulić. Istoga je dana održana i virtualna utrka „Wings for life“ gdje su pak nastupili Josip Martinović i Danijel Trgovac.

Krenimo kronološki, pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u super sprint duatlonu održano je u Slavonskom Brodu u novom prekrasnom kompleksu Bazeni Slavonski Brod odmah pored Save u organizaciji Triatlon kluba Mazator. Kako se radilo o relativno kratkoj distanci (2,5 km trčanja – 10 km vožnje bicikla – 1,25 km trčanja), utrka je privukla prvenstveno mlađe dobne kategorije i mnoštvo djece. Bruno Škrinjarić je u seniorskoj konkurenciji utrku završio na 5. mjestu ukupno i kao prvoplasirani u dobnoj kategoriji M30. Pored Brune, na ovom prvenstvu nastupio je Tin Kaurić iz Triatlon kluba Velika Gorica koji je u ukupnom poretku osvojio 12. mjesto, od 62 natjecatelja.

Nedjeljno pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju održano je u sklopu utrke Boroša. To je bila utrka koju je organizirao Atletski klub Sljeme iz Zagreba sa startom na Jelačić placu a ciljnom ravninom kod televizijskog tornja na vrhu Sljemena a koliko je trka bila zahtjevna govori podatak o 12 km dužine s nešto manje od 900 metara visinske razlike. No, unatoč ovim zahtjevnim uvjetima članovi maraton kluba nisu razočarali. Od muške postave prvi je u cilj ušao Bruno Škrinjarić s vremenom 1:01:42 te završio na 10. mjestu u ukupnom poretku. Bruno je ovime popravio svoje vrijeme na ovoj utrci za skoro 20 minuta u odnosu na istu utrku 2016. godine, kada je ovdje zadnji puta nastupio. Nakon Brune kroz ciljnu ravninu su prošli i Vedran Planinšek u vremenu 1:10:05 te Berislav Devčić s vremenom 1:35:18. Kod žena je Maraton klub imao predstavnicu u Sanji Klarin kojoj je ovo bilo prvo upoznavanje s ovom utrkom a na utrci je postigla vrijeme 1:39:03. Treba svakako spomenuti i rezultate budućih novih klupskih članova Hrvoje Mikulića i Jasne Mikulić, koji su utrku završili s vremenima 1:24:03 i 1:32:16.

Bogati sportski vikend zaključili su dugoprugaši Josip Martinović i Danijel Trgovac koji su nastupili na još jednom virtualnom izdanju utrke „Wings for life“ – planetarno popularne utrke koja svugdje u svijetu starta u isto vrijeme i gdje cilj utrke lovi vas, a ne vi njega. Kako je utrka bila virtualna, dečki su izabrali dobro im znanu domaću rutu od Velike Gorice do Velike Kosnice pa preko Žitnjaka, Utrina i Buzina natrag do Velike Gorice. Kako je start bio točno u 13:00 sati, dečki su se osim velike dužine morali boriti i sa žarkim suncem i s ne baš idealnom temperaturom za trčanje. No nikako nisu posustali, te su bili „uhvaćeni“ na 22,5 km za Danijela te na 28,45 km za Josipa.

Čestitamo svim načim članovima na uspješnim rezultatima na svim utrkama. Sljedećeg vikenda nastup imaju mlađe kategorije Maraton kluba na Atletskom mitingu “Dinamo Zrinjevac 2021” te na 3. kolu HALS-a za limače i limačice