U subotu, 30 4. 2022., održano je nekoliko natjecanja na kojima su nastupili i članovi Maraton kluba Velika Gorica. U Zagrebu na ŠRC-u Mladost je održano Prvenstvu Hrvatske u hodanju na 10000 m na stazi gdje je nastupio Berislav Devčić, a također je u Zagrebu, ali nešto na nešto većoj nadmorskoj visini na obroncima Medvednice, održano Prvenstvo Hrvatske u super sprint kros duatlonu, gdje je nastupio  Bruno Škrinjarić, u Desiniću je održana trail utrka Z Brega na Breg gdje su nastupili Jasna Mikulić i Hrvoje Mikulić i na kraju u Prigorcu, na obroncima Ivanščice održana je utrka “24 sata Ivančice”, gdje je nastupio Matej Janjić.

Na PH u super sprint kros duatlonu Bruno Škrinjarić okitio se titulom državnog prvaka sa vremenom 21:54 i Bruno je prenio svoje dojmove: “Za razliku od zadnja dva izdanja ove utrke, koja je uključivala poveću količinu snijega na Sljemenu, ove nas je godine kupalo sunce i staza ja bila suha te dosta brza.Kako se ovdje radi o “super sprint” utrci, taktika je uvijek jednostavna – samo max od početka. Tako je i bilo. Krenuo sam dosta jako na trčanju te u prvu tranziciju ulazim na 2. mjestu u ukupnom poretku. Dosta brdovita staza mi je svakako odgovarala, i upravo sam na tim brdima radio razliku. Na bajku sam također krenuo jače od samog starta i opet, trudio sam se brda što je bolje odraditi, a onda malo “pustiti” bajk (malo i riskirati) na nizbrdicama. Bajk završavam na 3. mjestu ukupno, onda sam jako dobro odradio drugu tranziciju, došao opet na 2. mjesto na početku finalnog trčanja, te se na kraju probio na prvo mjesto. Presretan sam pošto je ovo moja prva službena pobjeda na nekoj duatlon utrci, a još i više što se upravo dogodila na mojoj “domaćoj” utrci tj., na utrci u organizaciji mog kluba. Tu su bili svi moju klupski prijatelji i kolege, te je time pobjeda bila još i slađa.”

Na PH na 10000 m hodanja na staziBerislav Devčić je utrku završio za 1:04:35,3 te zauzeo ukupno 6. mjesto.

Na utrci Z brega na breg, u suncem okupanom Desiniću skupilo se 500-tinjak trkača a Jasna i Hrvoje Mikulić nastupili su na najdužoj stazi od 25 km s preko 1150 m visinske razlike. U izuzetno jakoj konkurenciji Jasna završava utrku za 3:09:25 kao 5. žena i 3. u kategoriji dok Hrvoje u cilj ulazi s vremenom 2:34:47 kao 11. ukupno i 4. u kategoriji.

Manifestacija „24 sata Ivančice“, u organizaciji Sportskog kluba SRD 315 Sjeverozapad iz Varaždina, održala se u sunčanom Prigorcu kod Ivanščice na kojoj je nastupilo više od 200 zaljubljenika u planine, koji su imali na raspolaganju nekoliko staza za ostvariti što je moguće više uspona u 24 sata. Najspremniji su odradili i nestvarnih 17 uspona u 24 sata. Matej Janjić nam prenosi svoje dojmove: “Uspio odraditi 5 uspona za nešto manje od 9 sati, čime sam itekako zadovoljan. Cilj je bio probati 4 uspona, s obzirom da je po usponu trebalo svladati čak 650 m visinske razlike od Prigorca do vrha Ivanščice. Čitavo vrijeme atmosfera je bila vrlo prijateljska i poticajna, kako među sudionicima, tako i među organizatorima. Sljedeće godine svakako bih želio startati na vrijeme te u 24 sata ostvariti dvoznamenkasti broj uspona.”

Čestitamo svim članovima Maraton kluba na postignutim rezultatima.

Ukupni rezultati PH na 10000 m hodanja na stazi su dostupni ovdje, rezultati PH u super sprint kros duatlonu su dostupni ovdje, a rezultati Z Brega na Breg su dostupni ovdje, a rezultati 24 sata Ivančice su dostupni ovdje