Pred više od 300 uzvanika u plavom salonu SRC-a Velika Gorica predstavljena je monografija velikogoričkog športskog mezimca – Nogometnog kluba Radnik. Sedamdesetak godina dugu povijest velikogoričkog primata popratio je autor i sudionik tih vremena legendarni Ivan Mišerić Pevi, uz veliku pripomoć novinskog doajenaAleksandra Božića.

 

 

Priča o Radniku priča je o Velikoj Gorici i ista uvelike nadmašuje naziv športske monografije. Iz ovog kapitalnog djela Velike Gorice lako se izvlače društveni konteksti, vremena, ljudi i običaji, a sve to uz priče o Belom, Kvaki, Čapi i Bojsu, kao sinonimima nogometne turopoljske metropole.

 

O knjizi su biranim riječima dvadesetpetog veljače u plavom salonu govorili: zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec, bivši golman Radnika, prvi operativac Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić, inače bivši trener Radnika, zamjenik župana Zagrebačke županije Rudolf Vujević, kojeg je od lopte na starom Radniku bolje išla tombola, te saborski zastupnik i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić. Dubravko Hrkovac zahvalio se gospodi Mišeriću i Božiću na silnom trudu i energiji koju su uložili u izdavanja ove vrijedne, kapitalne, ne samo športske knjige.

 

foto: Vitomir ŠTUBAN, Sportske novosti