U subotu, 23. listopada 2021. u Splitu je održano Državno prvenstvo u cheerleadingu u organizaciji Hrvatskog cheerleading saveza. Na prvenstvu su nastupile i članice Cheerleading kluba Vegasice koje su se natjecale u tri dobne slupine i sedam kategorije.

Na Državnom prvenstvu u Splitu ukupno je sudjelovalo preko 300 natjecateljica iz devet timova. Ekipa Vegasica je po prvi puta sudjelovala na ovako velikom natjecanju i bilo je malo treme u samim pripremama i tijekom odlaska na prvenstvo. Međutim, Vegasice su pokazale svoju kvalitetu tijekom dosadašnjeg rada koji se isplatio pa su se u Veliku Goricu vratile sa dvije srebrne medalje i jednim zlatom!

Vegasice su se natjecale u tri dobne skupine i sedam kategorija. U kategoriji Freestyle POM juniori Vegasice osvojile su 2. mjesto, a srebrnu medalju osvojile su Dorotea i Paola Bratković u kategoriji Duo Pom juniori. U kategoriji HIP HOP duo zlato su osvojile Anamarija Štuban i Dora Petranović.

Kako nam govori voditeljica Radmila Đurađić, natjecanje za trening je zapravo bilo vrlo kratko. “Kratko smo trenirali za natjecanje, ovo državno se trebalo održati još prošle godine. Pripreme su zapravo bile od kraja osmog mjeseca, niti dva mjeseca. Ovo je bilo njihovo prvo državno natjecanje tako da smo jako zadovoljni s uspjehom! Zahvaljujemo svima koji su nam omogućili odlazak na Državno prvenstvo, a posebno tvrtki Matra d.o.o. i Zajednici sportskih udruga Velike Gorice.”