Danas je u radnom posjetu Prelogu bila delegacije Velike Gorice koju su predstavljali Neven Topolnjak, pročelnik Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i društvene djelatnosti, Goran Kovačić i Darko Blažinčić, predsjednik i tajnik Zajednice sportskih udruga i Anri Targuš, član izvršnog odbora Zajednice.

Domaćin je bio gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek a uz njega suradnici Željko Poredoš pročelnik upravnog odjela za gospodarstvo i financije, Dejan Naranđa i Krešimir Glavina, predsjednik i dopredsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Preloga, Neven Hercigonja tajnik Zajednice sportskih udruga i direktor tvrtke Marina Prelog d.o.o. i Željko Sokač, predsjednik Nogometnog kluba Mladost Komet.

Tema radnog posjeta je konačni dogovor oko potpisivanja povelje o suradnji između dva grada, odnosno sportskih zajednica prijatelja uz pokroviteljstvo Hrvatskog olimpijskog odbora. Dogovoreno je svečano potpisivanje povelje do kraja ožujka a domaćin potpisivanja biti će dogovoren naknadno.

Delegacije Velike Gorice posjetila je Sportski centar Mladost i Marinu Prelog d.o.o. gdje je bila upoznata sa Projektom Aqua Adventures koji je realiziran u suradnji sa mađarskim partnerom, sredstvima Europske unije u iznosu od 1.123.574,62 €. Sredstva su namijenjena poboljšanju turističke ponude na jezerima pored Preloga, održivom razvoju turizma, gospodarstva i društva, čuvanje okoliša, promociji suživota s prirodom te njegovanju i razvoju prekogranične suradnje.

Ova je posjeta samo nastavak dobrih odnosa i suradnje između dva grada a konkretni projekti u fazi su dogovora i očekuje se da će do njihove realizacije doći po potpisivanju povelje.

Ujedno, gradonačelnik Velike Gorice uputio je zvaničan poziv gradonačelniku Preloga za posjet Velikoj Gorici, što je gradonačelnik Ljubomir Kolarek sa zadovoljstvom i prihvatio.