Održana 11. izvještajno-izborna sjednica Skupštine Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice; Goran Kovačić ostaje predsjednik čelnog tijela velikogoričkog športa

Uvodno su članove Skupštine pozdravili Dalibor Meić, Nogometno središte Velika Gorica i Željko Mihalj, Nogometni savez Zagrebačke županije, te zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec, koji je još jednom evocirao sjećanja na uloženo od strane gradskih vlasti u dosadašnja dva mandata i opetovao odličnu suradnju športaša i Grada, na svim otvorenim ‘poljima’.

 


Verifikacijska komisija, kojoj je predsjedao Ranko Živković, na početku skupštinske sjednice verificirala je mandate za 36 predstavnika; dvojica koji su izostali sa iste to će pravo dobiti na narednoj sjednici, ukoliko će istoj nazočiti. Izvješća o radu i financijskom poslovanju u 2016.godini podnio je tajnik Davor Štuban. Istaknuo je da je Zajednica uspjela u nakani da udruge kvalitetno dostavljaju materijale vezanu uz natječaj za dodjelom sredstava iz gradskog proračuna, no da su znatno ‘ležernije’ kada je u pitanju pravdanje istih. Namjenski se sredstva za javne potrebe u športu moraju usmjeravati na rad sa mlađim uzrasnim kategorijama, kroz njihova natjecanja i stručni rad.

 
Većih diskusija niti primjedaba nije bilo, te je predsjednik Kovačić izvješća – a među kojima je bilo i Izvješće Nadzornog odbora kojeg je podnio Darko Ćopić – dao na glasovanje. Ista su prihvaćena jednoglasno, javnim glasovanjem.

 
Tajnik Davor Štuban uvodno je obrazložio prijedlog javnih potreba u športu za 2017.godinu. Sredstva za 2017.godinu uvećanu su u odnosu na 2016.godinu za milijun kuna, ali je pola iznosa transferirano u programsko područje – udruge od posebnog značaja. Ostatak sredstava planiran je za povećanje natjecateljskih i stručnih potreba udruga koje su zadovoljile i opravdale sredstva za 2016.godinu, ili im je minulih godina pojam ‘povećanje’ bio nepoznat. Uz tri najjače udruge i tri čelna promotora velikogoričkog športa – HRK Goricu, KK Goricu i HNK Goricu – najveća povećanja zaslužili su ŽRK Udarnik, TKD Velika Gorica, ali i znatan dio nogometnih udruga. Štuban je ustvrdio da je Izvršni odbor odlučio OK Gorica osigurati nastavak prvenstva i njegovu završnicu, te je prijedlogom od 40.000 kuna za prvi dio godine najavljeno da OK Gorica u osnovnom dijelu nije uspjela oformiti selekcije mladeži na način koji bi se približio standardima drugih, pa čak ni niže rangiranih klubova, te da isti projekt nije perspektivan za razvoj velikogoričkog športa u cjelini.

 

Iako je OK Gorica podnio amandman na predloženi prijedlog javnih potreba u športu za 2017.godinu, isti nije dobio potrebitu većinu.
Izborno povjerenstvo, kojeg je predvodio Branko Kaurić, izvijestilo je skupštinu da je na natječaj za mjesto predsjednika Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice za mandatno razdoblje 2017.-2021.godine stigla jedna kandidatura – aktualnog predsjednika Gorana Kovačića. Ista je pravovaljana, sadrži sve traženo natječajem, pa su nazočni javnim glasovanjem jednoglasno potvrdili novim mandat predsjedniku Kovačiću.

 
Kovačić je pak za svoje dopredsjednike predložio Darka Blažinčića i Ranka Živkovića, a uz njih Izvršni će odbor – koji je sa 7 povećan na 9 članova – činiti i Branko Kaurić, Davor Gmižić, Mario Karapandžić, Neven Karas, Davor Belužić i Filip Gabelica. Novi Nadzorni odbor čine Nenad Črnko, Zdenko Sovina i Darko Ćopić, a Etički odbor Jadranko Perlić, Ranko Dobrić i Dražen Bačurin.

 
Predsjednik Goran Kovačić zahvalio je na izboru, ukazao na ozbiljnost ‘suradnje’ Zajednice i svih članica, ustvrdio da je posao pred nama i da smo pritisnuti zakonskim i inim odrednicama, ali da Zajednica funkcionira odlično i za svoj rad prima sve više pohvala.
Nakon radnog dijela sjednice Klub 100 je bio mjesto gdje su – uz čašicu razgovora i riječi ohrabrenja – športaši nastavili zajedničko druženje pričama o uspjehu, zaleđu i krivim sudačkim odlukama