Na atletskom stadionu Mladost na Savi, u organizaciji AK Agram, održano je pojedinačno prvenstvo Hrvatske na 10000 metara i hodanju na stazi a velikogoričku atletiku predstavljali su atletičari iz Atletskog i Maraton kluba.

Dino Bošnjak bio je uvjerljivi pobjednik trke na 10 kilometara rezultatom 31:272 i osvojio još jedan naslov prvaka Hrvatske a s srebro i broncu osvojili su Dorian Miškulin iz AK Svetice Zagreb sa rezultatom 31:41.9 i Zrinoslav Kekez iz AK Marsonia Slavonski Brod sa rezultatom 32:05.7.

Izuzetan uspjeh na ovom prvenstvu postigao je Martin Marčec iz Maraton kluba Velika Gorica koji je na istoj stazi od 10 kilometra osvojio odlično treće mjesto i brončanu medalju u juniorskoj konkurenciji.

Martin je tek 18-godišnji Marčec i istrčao je svoj osobni rekord i najbrži ‘cener’ rezultatom 35:23,7 te je zasluženo i uvjerljivo stigao do brončanog odličja a i srebro mu je bilo blizu. Ipak, ispred njega trku je završio Niko Kožul iz AK Agram s 5 sekundi boljim vremenom (35:18,7) dok je titulu juniorskog prvaka Hrvatske osvojio Marian Bakšić iz AK Glina rezultatom 33:47,1.

“Prije Martina na stazi bili su naši hodači, koji su također od starta do cilja trebali proći 10 kilometara. Berislav Devčić službeno je zabilježio rezultat DNF jer je do cilja stigao izvan propisanog limita od 65 minuta. Jasminka Zvonar uspjela je utrku završiti unutar limita za žene te je s rezultatom 1:08.56 osvojila peto mjesto,” javili su iz MK Velika Gorica.

Čestitke Dini i Martinu na odličnim rezultatima i osvojenim medaljama !