U periodu od 12.04.-14.04. u sportskoj dvorani Ranko Žeravica u Beogradu održao se prestižni turnir „G2“ Galeb Belgrade Trophy – Serbia open. Na turniru je nastupilo preko 1200 natjecatelja iz preko 50 država Svijeta. S obzirom da turnir ima oznaku G2 a seniorsko prvenstvo Europe je vrlo blizu, svi vrhunski natjecatelji su došli probati osvojiti što više bodova kako bi se bolje pozicionirali na rang listama te zauzeli bolje pozicije u ždrijebu za Europsko prvenstvo. Koliko je turnir bio iznimno jak govori i činjenica da je na ovom turniru nastupilo 25 športašica i sportaša koji će nastupiti na olimpijskim igrama u Parizu ovo ljeto.

Taekwondo klub Velika Gorica nastupio ja na turniru sa tri juniorke, Lanom Horvat, Lanom Gavrilov i Katarinom Bačurin, dok je u prestižnom seniorskom turniru  nastupila seniorka Sara Habijančić u kategoriji -57kg. Prvog dana turnira nastupile su juniorke i odradile kvalitetno svoje borbe ali nažalost nisu uspjele doći do medalje te su sve tri zauzela plasman na 9.mjesto. Ovo je veliko iskustvo za naše sportašice te veliki poticaj za daljnji rad koji sigurno neće izostati.
U seniorskoj konkurenciji kod Sare Habijančić bilo je prijavljeno 30 sportašica. Sara je sa svojim bodovima bila 9 nositelj turnira te je tako izbjegla 1.kolo. U drugom kolu čekala ju je predstavnica iz Rumunjske (8.nositelj). Sara je odlično i kvalitetno odradila borbu i pobijedila u rundama 2:0 (3:1, 6:2) predstavnicu iz Rumunjske. U četvrtini finala i borbi za medalju čekala ju je 1.nositeljica njene kategorije te dvanaest godina starija  Turkinja Kubra Ilgun (3.mjesto OI Tokio, 3.mjesto Svjetsko prvenstvo 2023, aktualna prvakinja Europe iz 2022.godine, ima osiguran nastup na OI u Parizu). Za Saru je ovo bila čast i prestiž boriti se sa vrhunskom i uspješnom sportašicom. Borbu je kvalitetnije otvorila Ilgun te povela 3:0, no Sara je vratila rezultat na 3:3 i to atraktivnim udarcem u glavu. Nažalost, Sara je napravila jednu malu grešku i dobila kazneni bod te je runda završila 4:3 za Turkinju. Druga runda je počela u istom ritmu, Turkinja je povela 2:0, Sara je smanjila na 2:1. Onda se dogodio trenutak koji je na kraju odlučio borbu, Sara je odličnom akcijom ponovno pogodila protivnicu u glavu, na semaforu su „skočili“ bodovi i Sara je povela 4:2. No na našu žalost sudac je procijenio da je Sara koristila nedozvoljenu radnju te joj je zbog toga dao kazneni bod (opomenu) i skinuo bodove za udarac u glavu pa je tako rezultat umjesto 4:2 bio 1:3 za Turkinju. Na kraju je tako borba i završila jer je protivnica s obzirom na veliko iskustvo zatvorila borbu do kraja i tako prošla dalje. Sara je pokazanom borbom pokazala da se može nositi i sa tako velikim protivnicama i da se nadamo kako ćemo u budućnosti izlaziti kao pobjednici iz ovako velikih mečeva. O kakvim djevojkama se radi napomenut ćemo samo da je Turkinja izgubila u finalu i to ni manje ni više nego od aktualne prvakinje Svijeta.
Sara je sa osvojenim 5.mjestom osvojila i nove velike bodove za svjetsku rang listu i sad je na diobi 100.tog mjesta rang liste. Odličan rezultat.
Napomenut ćemo samo da je s nama već standardno nastupila i Sara Prpić, juniorka koja zadnje dvije godine trenira i odlazi na  turnire s nama a inače je iz Rijeke. Sara je osvojila 3.mjesto te joj ovim putem čestitamo.

Čestitamo djevojkama na prikazanim borbama i postignutim rezultatima !