U protekla dva vikenda sportaši Karate kluba Velika Gorica nastupili su na dva turnira u Hrvatskoj, CROATIA OPEN u Rijeci i KARATE DARFEST u Daruvaru te na Svjetskom sveučilišnom prvenstvu u Samsunu, Turska gdje je boje kluba predstavljala Mia Mijović.

CROATIA OPEN je veliko natjecanje pod pokroviteljstvom Hrvatskog karate saveza i uz GRAND PRIX u Samoboru je najjači karate turnir u Hrvatskoj. Turnir je trajao 3 dana, 23.-25.09., a ukupno je sudjelovalo 1280 natjecatelja iz 19 zemalja.

KK Velika Gorica je nastupio sa 9 natjecatelja samo u uzrastima kadeta, juniora, U21 i seniora dok su U14 članovi kluba su preskočili ovaj turnir odlukom struke kluba zbog pregustog rasporeda turnira, te su se odmorili ovaj vikend. Zbog bolesti, još nekoliko kadeta i juniora nisu mogli nastupiti, no i bez njih su postignuti dobri rezultati.

Za dobre plasmane su se pobrinuli Ines Grdenić, Mia Mijović i Petar Orešković. Ines i Mia nastupile su u seniorkama -55kg gdje su obje bile na pobjedničkom postolju. Mia je porazom od talijanke a pobjedama protiv dvije reprezentativke Hrvatske sa šireg spiska osvojila broncu ok je Ines pobjedama protiv predstavnica Italije, Rumunjske i BiH te porazom u finalu osvojila srebro. Reprezentativka Italije koja predstavlja Italiju na najvećim natjecanjima je bolje otvorila meč i tako ga privela kraju.

Petar Orešković u uzrastu U21 -60kg jako dobro je odradio prve dvije borbe u kojima je bio bolji od predstavnika Bugarske i BiH da bi u polufinalu izgubio od kolege iz reprezentacije. Na kraju osvaja broncu nakon predaje predstavnika Italije.

Matej Vuković u kategoriji juniora -76kg nakon ozljede i terapija odlično je odradio ovaj turnir. Pobijedio je u prve tri borbe predstavnike Slovenije, Italije i Srbije, da bi u polufinalu izgubio od još jednog predstavnika Italije. U meču za broncu nije bilo snage tako da osvaja 5. mjesto, no Matej je pokazao da je veliki potencijal i jedva čekamo njegove borbe u budućnosti.

Prvog dana natjecanja nastupile su i kadetkinje, no nažalost zaustavljene su u prvim borbama. 

Dan poslije CROATIA OPEN-a Mia Mijović je otputovala sa sveučilišnom reprezentacijom na Svjetsko prvenstvo u Tursku, Samsun gdje je predstavljala Hrvatsku u kategoriji -55kg. Nakon poraza od predstavnice Turske koja na kraju ulazi u finale, kroz repasaž nije uspjela izboriti meč za medalju čime osvaja plasman 7. mjesto.

DARFEST u Daruvaru (01.10.2022.) je okupio 375 natjecatelja iz 41 kluba, a sportaši karate kluba VG nastupili su sa 3 natjecatelja. Ovaj turnir je poslužio samo za one oporavljene od ozljeda i koji su preskočili zbog bolesti CROATIA OPEN, te kako bi održali formu i skupili što veći broj mečeva zbog prvenstva Hrvatske koje se održava u listopadu. Ukupno jako dobar nastup-3 natjecatelja u 6 kategorija, 6 medalja, 14 mečeva, od čega 11 pobjeda i 3 poraza.

Osvojena su 3 zlata, 2 srebra i 1 broncu.

ZLATO : -Vito Hulina- 13/14 god -49kg; -Vito Hulina- kadeti -57kg; -Nikola Huzjak- kadeti -70kg

SREBRO : -Nikola Huzjak- 13/14 god -69kg; -David Lovrinović- 13/14 god -57kg;

BRONCA : -David Lovrinović- kadeti -57kg

Idućeg vikenda Karate klub Velika Gorica sudjeluje na prvenstvo Zagrebačke županije, a potom slijedi Prvenstvo Hrvatske za uzrast U14.