Već tradicionalno streljana Grm u Lukavcu domaćin je prve službene utakmice u sezoni. Nova streljačka sezona najavljena je Pozivnim turnirom na kojem su nastupila 23 seniora, 8 juniora i dvije žene.

Odličan domaćin kao i uvijek do sada bio je Streljački klub Turopolje Lukavec, a sve pod budnim okom streljačke legende Željka Vađića.

-Sezona je započela na najbolji mogući način, jer su postignuti zaista svjetski rezultati. Vidi se da su strijelci kroz zimu radili – ističe Vađić.

U osnovnom dijelu meča na 125 golubova Anton i Josip Glasnović imali su po 121 pogodak, dok je Francesco Ravalico, koji je odnio pobjedu nakon finalnog nadmetanja imao 119 pogođenih “glinenjaka”.

-Već za mjesec dana dečke očekuje kvalifikacijski turnir za odlazak na Olimpijske igre koji se održava u Dohi. Hrvatska već ima jednu kvotu, Giovannija Cernogorza, a bilo bi lijepo kada bi dohvatili još jednu kvotu – govori nam Vađić, iz čijeg su kluba na ovom natjecanju nastupila četiri strijelca među kojima je najbolji rezultat postigao Tomislav Bastalić skinuvši 116 meta.

Za jednu metu bolji od njega bio je Plemenitašov Saša Sedmak, koji je imao 117 pogodaka, koliko su imali i Damir Mehkek (SK Podravina) i Giovanni Cernogoraz (SK Gusar), da bi na shout off ostao bez finala. Za utjehu mu ostaje, da je imao najbolji rezultat od strijelaca iz tri turopoljska kluba.

Finale natjecanje u ime Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice, koja je bila pokrovitelj natjecanja, uveličao je dopredsjednik Mario Karapandžić, koji je dodjeljivao nagrade najboljima.

POREDAK
SENIORI: 1. Francesco Ravalico (SK Gusar Novigrad), 2. Josip Glasnović (JK Team Jastrebarsko), 3. Anton Glasnović (SK Shooter)
JUNIORI: 1. Janoš Karakaš (SK Osijek 1794), 2. Antonio Chiavalon (SK Gusar Novigrad), 3. Mate Zrinski (SK Plemenitaš Lukavec)
ŽENE: 1. Vanja Radičević (SK Lipovec), 2. Nika Pleše (SK Osijek 1794)