3468-300x211Košarkaši Gorice porazom su otvorili Ligu za ostanak. Rezulattom 86:84 porazila ih je momčad Vrijednosnice Osijek koja sada ima pobjedu više od njih. Ovim porazom košarkaši Gorice nastavili su niz bez pobjede na domaćem parketu u 2015. godini. Šteta, jer upravo ova utakmica trebala je biti prekretnica, no to se ipak nije dogodilo iako su Goričani većim dijelom utakmice bili u vodstvu.

U prvom dijelu u više su navrata imala pet poena viška, a sredinom treće četvrtine i osam, nakon čega se dogodio neobjašnjivi pad te gosti pogreške u igri domaće momčadi koriste za vraćanje u rezultatsku ravnotežu, da bi u posljednjih deset minuta prešli i u vodstvo koje je na ulazu u posljednju minutu bilo i plus devet (76:85). Pošto je do kraja utakmice ostalo jako malo vremena, Goričani su se odlučili na strategiju pravljenja faulova kako bi uštedjeli na vremenu i primorali goste na poentiranje iz slobodnih bacanja. Takva strategija urodila je plodom jer prvo Tončinić promašuje dva, a zatim i Šarac pa Gorica tricom Marka Petrovića i koševima Rogića dolazi na minus jedan desetak sekundi prije kraja. Došen s druge strane stavlja tek jedno bacanje, te Gorica u posljednjem napadu traži pobjedu ili produžetak, ali šut za tri poena upućen od Roka Rogića nije prošao kroz mrežicu nego je ostao na obruču te su gosti Veliku Goricu napustili pobjedom.
U domaćem sastavu tri su igrača prešla granicu od 20 koševa. Rogić je zabio najviše, 22, dok su Ušić i Petrović ubacili po 20, dok je gostiju najraspoloženiji su bili Tončinić s 26.