Mnogi su upravo utakmicu Splita i Gorice najavljivali kao najneizvjesniju i što se samog početka tiče, nisu pogriješili. Nakon tri minute igre vrlo je izjednačenih 7:7, a napetost domaćeg splitskog terena vidjela se pri svakom prilasku splitskih igrača košu. Tricom Ivana Vučića za 11:15 i vodstvo Gorice, osjetio se rast pritiska nad splitskim igračima, međutim efekt je bio pozitivan jer su se zaredali koševi Jukića, Veljačića i Gabrića pa je publika mogla biti zadovoljnija pri 18:15 za Split. Košem Maura Veljačića završila je prva četvrtina s 25:21 za ekipu Splita.


Drugu četvrtinu je otvorio Ante Mašić polaganjem za 25:23 što je i obilježilo početak lanca Goričinih uspješno odrađenih akcija. Nakon Majcunićeve trice u trećoj minuti druge četvrtine rezultat je 26:32 u korist Gorice. Kada je rezultat već dosegnuo 31:38, Tomislav Gabrić uveseljava domaće navijače tricom za priključak na 34:38. Na semaforu je na poluvremenu ipak stajalo 36:42 za igrače Josipa Sesara.
Drugi dio utakmice ponovno otvara Gorica polaganjem Marka Petrovića, no Splićani odgovaraju Gabrićevom tricom i Veljačićevim polaganjem za 41:44. Goričin Ivan Vučić još jednom probija splitsku obranu polaganjem za 43:48 i treća četvrtina uglavnom prolazi u znaku borbe za svaki poen, ali i čestim prekidima tijeka igre zbog osobnih pogrešaka. Trica Ivana Papca za Goricu dovodi Splićane u opasan položaj pri 45:54, na što se nadovezao i Majcunić košem za dvoznamenkasto vodstvo Gorice i 45:56 za kraj treće dionice.


U nastavku Jamal Cobbins daje tračak nade domaćinu Kupa polaganjem za 47:56. Gorica ipak vraća dvoznamenkasto vodstvo i tri minute do kraja utakmice rezultat je 56:66, a još jedna trica Ivana Papca za 56:69 dvije minute do kraja topi nade Splita za ulazak u poluzavršnicu. Sa zvukom sirene za kraj utakmice semafor pokazuje 63:71 za Goricu pa tako domaćina Kupa nećemo moći gledati u poluzavršnici.
Ponajbolji u porazu Splita bio je Mauro Veljačić s 20 poena, 4 skoka i 5 asistencija, dok je Goričinoj pobjedi najviše pridonio Ivan Majcunić s također ubačenih 20 poena.