Impresivnim predstavljanjem momčadi za novu sezonu i novo dizajniranim dresovima na kojima je ucrtana mapa Turopolja Košarkaški klub Gorice kreće u novu sezonu.

Predstavljanje je održano u lijepim prostorijama velikogoričkog Centra za posjetitelje i Muzeja Turopolja a predstavnicima medija obratili su se u ime kluba predsjednik Duško Radović, trener Josip Sesar i kapetan Borna Kapusta te gradonačelnik Krešimir Ačkar i direktorica TZVG-a Milada Mesarić.

Bila je tu i cijela momčad KK Gorice, svi u dresovima, u “punoj spremi”, izlazili su po trojica, sve skupa izgledalo je prilično lijepo, na visokoj razini… košarkaši su postavili nove standarde.

Gorica je prošle sezone igrala polufinale doigravanja za prvaka Hrvatske dok je u međunarodnoj konkurenciji po prvi puta nastupila i u međunarodnoj konkurenciji, u regionalnoj ABA 2 ligi i imala zapažene nastupe.

„Kao što smo i obećali za 50. rođendan kluba, nastavljamo raditi sve što možemo da od KK Gorice napravimo još bolji klub. Ove sezone napustilo nas je nekoliko važnih igrača, no uložili smo velike napore da im nadoknadimo na pravi način. Vjerujem da imamo pravo na visoke ambicije, da ćemo potvrditi da smo s pravom među četiri najbolje momčadi u državi. Odlučili smo se na ovaj smjer u dogovoru s HKS-om, u tom ćemo natjecanju prezentirati naš grad, naše Turopolje i našu županiju u zemljama središnje Europe, a nadam se da ćemo tom prilikom promovirati i naše gospodarstvo. Velika Gorica je šesti grad u Hrvatskoj, s ogromnim potencijalom i vjerujem da možemo pomoći i na taj način“– rekao je predsjednik Duško Radović.

Košarkaški klub na jedan novi način napravio je dodatni organizacijski  iskorak u svome radu što je istaknuo i trener Josip Sesar: „ Evo, šestu godinu sam ovdje, a ovakvo nešto još nisam doživio… „ – kazao je trener košarkaša Gorice, uživajući u atraktivnom prostoru Centra za posjetitelje velikogoričke turističke zajednice.

„Dosta smo promijenili momčad, neće biti lako sve to uigrati, ali veseli me što jako dobro radimo. Kao i svaki trener, i ja ću reći da mi nedostaju još jedan ili dva igrača, ali sigurno ćemo napraviti sve da izvučemo maksimum. Domaća sezona bit će izuzetno izjednačena, puno klubova se pojačalo, a bit će zanimljivo vidjeti i kako ćemo se snaći u Alpe Adria Cupu, nakon sezone u ABA 2 ligi, jer to nam je nešto potpuno novo“ – istaknuo je trener Sesar.

Kapetan Borna Kapusta prezentirao je igrače koji će predstavljati Goricu na terenu, izlazom po trojice igrača u novim dresovima.

U novoj sezoni za Goricu će igrati, pored kapetana Kapuste i Karlo Uljarević, Ante Mašić, Marko Baković, Mate Kalajžić i Emil Savić uz novopridošli igrači Dino Cinac, Ivan Tvrtko Majić, Tomislav Cvitković i Davor Konjević a momčadi su priključena i tri dojučerašnja juniora, Frano Miloloža, Stipe Sokol i Nikola Ivanetić.

Svoj primjerak novog dresa dobio je i gradonačelnik Krešimir Ačkar kao znak zahvale za svu podršku Grada.

„Iznimno smo ponosni na naš košarkaški klub, na sve uspjehe i stalni napredak, a tu bih posebno istaknuo predsjednika i trenera, koji od svake gradske kune naprave tri kune dodane vrijednosti. Bit ćemo i dalje uz klub, pratiti ovaj međunarodni iskorak, a posebno nas veseli što interes Velikogoričana za košarku raste, kao i to što se kvalitetno radi s mladima. Želim klubu da ostvari sve ciljeve koje su sami postavili pred sebe“ – kazao je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Košarkaši otvaraju novu sezonu gostovanjem kod Šibenke a pored domaćeg prvenstva košarkaši će zaigrati i u Alpe Adria Cupu sa klubovima iz Poljske, Slovačke, Slovenije, Austrije, Češke …

Nova sezona je pred vratima, ambicije su istaknute i slijede neki sasvim novi izazovi.