Badminton klub Velika Gorica ostvario je najbolji rezultat u klupskoj povijesti na seniorskom prvenstvu Hrvatske! Nikada do sada igrači BK VG-a nisu osvojili tri medalje na seniorskom prvenstvu, od čega je jedna bila zlatna!

Jelena Buchberger (16) po treći je put zaredom postala najbolja badmintonašica Hrvatske. Sjajni niz krenuo je još 2021. godine kada je šokirala sve prisutne i postala druga najmlađa prvakinja Hrvatske u povijesti. 

Lani je ponovila svoj uspjeh, a sada je još jednom pokazala da joj u ovom trenutku nema ravne u Hrvatskoj. Jelena je u kolovozu prošle godine teže ozljedila stopalo, no napornim radom se oporavila prije kraja godine koju je završila osvajanjem Europskog kupa do 17 godina i sada je još jednom potvrdila svoju dominaciju na domaćoj sceni. 

Uz nju medalje, obje brončane, uhvatili su igrači: Filip Jagar, Dora Dragčević i Neven Rihtar. Jagar je osvojio dvije bronce, po jednu u muškom paru i mješovitom paru. U pojedinačnoj je konkurenciji slavio protiv bivšeg prvaka, prije nego li ga je zaustavio kasniji pobjednik ovogodišnjeg prvenstva. 

Filip i Dora u mješovitim su parovima bili blizu finala, ali je na kraju nedostajalo malo snage i svježine posljednjeg dana natjecanja. Dora je također odradila odličan turnir i bila na dva poena od pobjede u četvrtfinalu protiv kasnije finalistkinje. U četvrtfinalu je zapela i u ženskim parovima, tako da su joj dvije medalje izmaknule za dlaku. 

Neven Rihtar, inače glavni klupski trener, je u paru s Filipom dogurao do polufinala, no onda je zbog zdravstvenih problema morao predati. 

Osim medalja, Gorica je imala i 5 četvrtfinala, odnoso bila je na korak da svoj broj odličja i poveća. 

Ovo prvenstvo je novi dokaz da se u BK VG-u jako dobro radi i da su rezultati svakom godinom sve bolji i konkretniji. 

Spomenimo i da smo imali najmlađu predstavnicu na seniorskom prvenstvu Hrvatske – 13-godišnju Raniju Vindiš. Ona je nastupila u pojedinačnoj konkurenciji i pružila je odličan otpor kasnijoj finalistkinji.  

Čestitke svima u klubu na ovim izuzetim rezultatima !