Najbolja hrvatska badmintašica Jelena Buchberger (16) osvojila je međunarodni turnir do 17. godina, koji se boduje za rang ljestvicu Europskog kupa. Jelena je u poljskom Bierunu još jednom pokazala i dokazala kakav talent i kvalitetu posjeduje, upisavši šest uzastopnih pobjeda. 

Ona je kao 14. nositeljica turnira na putu do zlata u dva gema eliminirala prvu i treću nositeljicu. U osmini finala je slavila protiv 3. nositeljice i najbolje igračice Češke do 17 godina, da bi u polufinalu u potpunosti izdominirala i slavila protiv prve nositeljice, Poljakinje Maje Janko. 

U finalu se susrela s osmom nositeljicom, još jednom Poljakinjom, Kingom Stokfisz, koju je nakon velike borbe i 50 minuta igre savladala rezultatom 21-18, 15-21, 21-16. 

Punih pet godine Hrvatska nije imala pobjednika u pojedinačnoj konkurenciji na međunarodnom turniru ove razine.

Osvojenim turnirom Jelena je zasjela na prvo mjesto rang ljestvice Europskog U-17 kruga za ovu sezonu, dok se na jednogodišnjoj ljestvici popela s 34. na 19. mjesto i to sa svega četiri odigrana turnira. 

Lani je osvojila još jedan međunarodni turnir do 17 godina, pa je sada s ovim nastupom u Poljskoj i dalje na 100 postotnom učinku kada su nastupi na međunardonim turnirima u pitanju (do 17 godina). 

Za svega dva tjedna Jelena nastavlja svoju sezonu međunarodnim turnirom u Češkoj, također do 17 godina starosti. 

Čestitke Jeleni na ovom velikom uspjehu !!!