Najbolja sportašica Velike Gorice za 2023. godinu Jelena Buchberger po četvrti je put zaredom osvojila naslov seniorske prvakinje Hrvatske. On je u Donjoj Stubici ponovno pokazala da je najbolja igračica u hrvatskom badmintonu, te da postaje jedna od najboljih i u ostalim konkurencijama. 

U pojedinačnoj je slavila u finalu protiv Lune Šaban s 2-1 u gemovima. Nakon manjih problema u prvoj dionici, Jelena je dominantno odradila iduće dvije te slavila rezultatom 17-21, 21-13, 21-15. 

Da je bilo samo malo više sreće, Jelena je mogla postati i trostruka prvakinja Hrvatske uz svoje klupske kolege. Naime, u mješovitim parovima je poražena u polufinalu od kasnijih prvaka Hrvatske rezultatom 21-14, 14-21, 19-21. Malo je nedostajalo da ona i Filip Jagar kreiraju senzaciju protiv Filipa Špoljarca i Katarine Galenić. 

U ženskim parovima je zaigrala sa sestrom Lucijom, te su i u toj konkurenciji poraženi u polufinalu od kasnijih prvaka i to ponovno u tri gema. U posljednjem je bilo 21-17. 

Spomenimo i da je Badminton klub Velika Gorica osvojio još dvije brončane medalje na prvenstvu. Filip Jagar je bio brončani u singlu, te brončani u parovima s još jednim velikogoričkim igračem – Filipom Antunovićem. 

Lucija i Filip Antunović su po prvi put u svojim karijerama osvojili medalje na seniorskom prvenstvu Hrvatske!

U svakom slučaju, odličan prvi vikend u veljači za velikogorički sport i Badminton klub Velika Gorica.

Čestitke Jeleni i svima u klubu na postignutim rezultatima !