U subotu, 18.03.2023. održan je Kup Republike Hrvatske u akrobatskom rock’n’rollu u Križu u organizaciji Rock’n’roll kluba MEGARock. Na natjecanju su nastupili i plesači iz velikogoričkog kluba Vega koji su ostvarili dobre rezultate i bili su među najuspješnijima na ovom natjecanju i osvojili su više medalja.

Zlatne medalje osvojili su Vita Tot i Noa Gloeš u kategoriji mlađih juniora 1, Ema Tot  i Andrija Fabijančić u kategoriji stariji juniora kao i formacija 4 Sugar Crush (Luna Meštrović, Ana Pejić, Nadia Điko, Leona Ostrež, Marta Petrović, Mia Gereš).

Srebrom su okitile cure iz ženske juniorske formacije The King (Tonka Sertić, Karla Bačurin, Lana Papić, Petra Storić, Antonija Koleš, Vita Tot, Sara Črnjak, Dora Sertić, Ema Tot, Vita Papić, Emili Kovačević).

Vita Papić i Damjan Kačavenda našli na trećem mjestu osvojivši broncu u kategoriji mlađi juniori 1. Također treće mjesto osvojie su i Vegice (Julija Matić, Julija Mijadžiković, Franka Mustapić, Gabrijela Babić) u kategoriji malih formacija 2.

Teni Vrban i Ivanu Bačurin medalja je izmakla za dlaku te su ostali na četvrtom mjestu, dok su Sara Kukla i Jakov Božičević ovo natjecanje završili na petom mjestu u kategoriji mlađih juniora 2.

”Sezona se lagano zahuktava i polako se pripremamo za svjetsku scenu. Ono što nas jako gura naprijed je činjenica da smo u samom vrhu s parovima koji su uspješni i na svjetskim natjecanjima. Sve koreografije su nove i potrebno je da ”sjednu”. Natjecanja kojih je puno, najbolja su potvrda da idemo u dobrom smjeru. Ono što nas posebno veseli je konkurentnost naše ženske juniorske formacije The King koju vrlo uspješno vodi Veronika Šipušić koja je vrlo važan dio našeg tima.” – poručili su iz kluba.