Na pojedinačnom juniorskom prvenstvu Hrvatske u šahu koje je održano u Splitu od 18.-24.7.2021. nastupile su tri juniorke Poleta koje su ostvarile odlične rezultate, Tereza Dejanović bila je prva u kategoriji do 19 godina a Marta Trgovac druga u kategoriji do 17 godina.

U konkurenciji do 19 godina Tereza Dejanović bila je druga nositeljica dok je prva po rejtingu bila Anamarija Radiković sa 170 bodova ispred Tereze. Derbi Anamarija-Tereza igran je odmah u prvom kolu i završio je remijem a obje igračice do kraja prvenstva bile su bodovno poravnate. Na kraju je tek po petom kriteriju prvo mjesto pripalo Terezi koja je time izborila pravo nastupa na Svjetskom prvenstvu 2022. godine. Zamalo je iznenađenje napravila Mira Trgovac koja je u zadnje kolo ušla kao treća ali ju je u zadnjem kolu pobjedom prestigla Petra Randić a Mira je očekivano poražena od Anamarije.

Najveće iznenađenje napravila je Marta Trgovac koja je bila tek 9. igračica po rejtingu u konkurenciji do 17 godina. Marta je na kadetskom prvenstvu do 15 godina osvojila treće mjesto i ovim odličnim rezultatom izborila je i plasman na Europsko prvenstvo 2022.godine.

Čestitke djevojkama !