Karate klub Velika Gorica nastavlja sa nizom natjecanja u mlađim uzrasnim kategorijama a tako je bilo i ovog vikenda. Uzrasti do juniora nastupili su na prvenstvu Zagrebačke županije u Ivanić Gradu dok su kadetkinje i juniorke nastupile na pripremama reprezentacije u Sv. Martinu pred najveći svjetski turnir YOUTH LEAGUE u Veneciji koji se održava od 06.-10.12.2023. godine.

Na prvenstvu Zagrebačke županije u Ivanić Gradu je nastupilo 10 klubova sa ukupno 253 natjecatelja. Karatisti i karatistice Velike Gorice su sudjelovali sa 39 natjecatelja u čak 50 kategorija te su u ukupnom poretku klubova bili najuspješniji klub u borbama prema ukupnom poretku klubova.

Velikogorički sportaši ukupno su osvojili čak 45 medalja, od čega 15 zlata, 12 srebra i 18 bronci. Uspjeh je time veći za najmlađe kategorije jer je njih deset nastupilo po prvi puta i pokazali su kako su spremni za natjecateljski karate i ostvarivanje dobrih rezultata.

Rezultati:

🥇ZLATNE MEDALJE🥇

Luka Jukić, Vito Hulina, Petar Tibor, Mihael Kaurić, Gabrijel Zagorac, Ema Saletović, Tara Popovčić, Katarina Gordić, Noel Jeromić, Luka Lukačić, Nikola Huzjak, Vito Hulina, Luka Lukačić, Nikola Huzjak i Mia Čunčić

🥈SREBRNE MEDALJE🥈

Petar Buhin, Gabriel Gvozdenović, Petar Krešimir Krmpotić, Borna Miletović, Leon Pogledić, Ita Noršić, Nika Budinski, Nika Mirosavljević, Noel Jeromić, Petar Tibor, Nika Budinski i Nika Mirosavljević

🥉BRONČANE MEDALJE🥉

Domagoj Kolak, Luka Radić, Jan Batinjan, Mihael Medvedec, Mihael Kaurić, Gabriel Kaurić, Jakov Balen, Vito Miletović, Domagoj Čale, Leon Trbuščić, Robert Obrazović, Marina Čale, Mia Čunčić, Ena Lukačić, Mihael Medvedec, Petar Krešimir Krmpotić, Ema Saletović i Ana Raguž.

U isto vrijeme kadetkinje i juniorke u sastavu Ema Jukić, Matea Kordić, Katja Braica, Ema Filković i Lucija Kirinić bile su uključene u pripreme reprezentacije u Sv. Martinu gdje su brusile formu za nastup na Youth League turniru u Veneciji, na kojem će nastupiti 4020 natjecatelja iz 81 zemlje.

“Youth league je inače serija najjačih turnira u svijetu za uzrast kadeta, juniora i U21, a ovaj u Veneciji je uvjerljivo najmasovniji jer prosječno po kategoriji nastupa preko 80 natjecatelja. U Veneciju krećemo 07.12. u ranim jutarnjim satima, a nastupati ćemo sa ukupno 6 natjecatelja u uzrastima kadetkinja, kadeta i juniorki” – rekao je trener i voditelj Goran Živković.

Čestitke svima na uspješnim rezultatima !