Nakon što su godinu ranije bili pred ulaskom u najjaču hrvatsku kuglačku ligu – na tom putu zaustavio ih je iznimno loš drugi dan kvalifikacijskog turnira – godinu dana kasnije velikogorički kuglači ispali su iz 1B u Drugi hrvatsku kuglačku ligu centar. Još uvijek se priča o tom prvom kvalifikacijskom danu i prednosti koju su kuglači Radnika imali na kuglani u Varaždinu. Što se dogodilo drugog dana znati će oni sami?!
Iako su u posljednjem kolu slavili kod momčadi Đurđenovca bila je to pirova pobjeda. Ispadanje u drugoligašku konkurenciju znak je mnogih neriješenih poteškoća i problema unutar kuglačkog športa u Velikoj Gorici.

„ Obzirom na okolnosti koje su nas zadesile u ovoj sezoni ispadanje iz Prve lige je očekivano. Proteklu smo se sezonu borili sa izostancima igrača sa treninga i utakmica. Cijelu su sezonu propustili zbog ozljeda Bruno Milinković i Zlatko Kukuruzović a iz osobnih, obiteljskih, školskih ili poslovnih razloga Andrija Dalić i Josip Kramer. Iz istih razloga neki su igrači nastupili samo u dvije ili tri utakmice (Grdenić, Brakus, Bura). Karlo Milinković nam se priključio tek u 5. kolu, a naš najbolji igrač, Luka Popovčić odigrao je svega 10 od mogućih 22 utakmice“, riječi su tajnika Kuglačkog kluba Radnik Zlatka Kukuruzovića.
Pokazala se ponovno točnom činjenica da su – oslanjajući se samo na domaće, velikogoričke igrače – nedovoljno kvalitetni za Prvu ligu, dok su u Drugoj u samom vrhu. Nažalost, najbolji velikogorički kuglači, Filipančić, Mađar, Željko Milinković igraju za bogatije, zagrebačke klubove jer si u Radniku ne mogu priuštiti plaćanje igrača.
„Upravo je u tijeku prijelazni rok i kako se iduću sezonu ne bi ponovno doveli u sličnu situaciju dogovorili smo dolazak pet igrača iz zagrebačke Grmošćice. Njih su četvorica drugoligaške kvalitete a jedan je talentirani junior reprezentativac koji će za nas nastupati kao dvojno registriran“, završava Kukuruzović.