Misa zahvalnica za športaše Grada Velike Gorice održat će se 2.prosinca 2019.godine u 18.30 sati u Crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici. Na misu poziva Ured za pastoral mladih – Odjel za pastoral športaša Zagrebačke nadbiskupije.

Misno slavlje predvodit će mons.  dr. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački.  

Crkva, jer je ekspert u ljudskosti, kako je rekao papa Pavao VI. 4. listopada 1965. u govoru pred Ujedinjenim narodima, na šport gleda kao modus odgoja, način djelovanja i ostvarenja u trenutnom vremenu i u stvarnim ljudima. Ako pogledam šire, zar nije baš danas tako prijeko potreban preventivni sustav odgoja kojeg je osmislio tako simpatični svetac don Bosco, rekavši svojim mladićima sljedeće igrajte se, vičite, skačite na igralištu – budite nasmijani i razigrani a vrapce pustite da cvrkuću.

Ako sport ima dušu; a vjerujmo da je ima jer na terenu egoizam i kalkulacije pojedinca nisu modus vivendi s kojim se ostvaruje dobro zajedničkog cilja… onda s pravom možemo reći onoj Onkraj Stvarnosti svoju zahvalu za postignute rezultate u igri i na igralištu. Jer što bi bio čovjek kad bi sva svoja nadanja i sposobnosti samo sebi pripisao i po sebi vrednovao?!