Na streljani „Luže“ u Zagrebu od 22. do 23.07. održano prvenstvo Hrvatske u streljaštvu, u disciplinama trap i skeet.

Na prvenstvu je nastupilo ukupno 97 strijelaca, u disciplini skeet 13, a u disciplini trap 84 strijelaca u kategorijama seniora, juniora i žena.

U disciplini skeet državnim prvakom postao je Granić Pavao iz streljačkog kluba Voljak koji je imao vodeću poziciju u kvalifikacijama i zadržao ju nakon finala. Srebrom se okitio Miloslavić Nikša, a broncom Škarica Marko.

Kod seniora je kao i uvijek, bilo napeto do zadnjeg goluba, nakon tijesne borbe državni prvak je postao Glasnović Anton iz streljačkog kluba „Shooter“ iz Zagreba koji se u finale plasirao sa drugim rezultatom od 118 pogodaka. U kvalifikacijama je vodeću poziciju imao Sušnić Ivan iz SD „Novi Zagreb“ sa 120 meta, koji je u finalu na kraju osvojio srebro. Broncom se okitio Glasnović Josip iz kluba JG Team.

Kod žena, titulom prvakinje države okitila se Renata Zrinski iz streljačkog društva „Plemenitaš“ iz Lukavca, sa samo jednom metom prednosti ispred Pleša Nike iz GSD Osijeka. 3. mjesto osvojila je Frančišković Dora iz kluba Kvarner Kukuljanovo.

Juniori su kvalitetno odradili kvalifikacije, a nakon finala, titulom državnog prvaka okitio se Mateo Zrinski iz streljačkog kluba Plemenitaš Lukavec sa pogođene 42 mete, ispred Janoša Karakaša iz GSD Osijek koji je bio vodeći u kvalifikacijama, ali je finalu pogodio 3 mete manje, te time osvojio 2. mjesto. 3. mjesto osvojio je Toni Gudelj iz GSD Osijek.

U ekipnom dijelu trap natjecanja, u meču za zlato su pobijedili su strijelci iz Novog Zagreba koji su bili bolji od streljačkog društva Shooter iz Zagreba, sa 6:4. U meču za broncu SK Turopolje Lukavec svladao je SD Gord nakon izjednačenih 5:5 i dodatnog raspucavanja.

Kod ekipa juniora, dečki iz kluba Gusar Novigrad, u meču za zlato, bili su bolji od GSD-a Osijek sa rezultatom 6:2.

U meču za broncu, juniori SD Plemenitaš Lukavec, bili su bolji od juniora SK Turopolje Lukavec sa 7:3.

Ovo je bila i posljednja službena domaća utakmica, a u nastavku sezone reprezentativce očekuje nastup na prvenstvu Svijeta i prvenstvu Europe.