Zajednica sportskih udruga grada Velike Gorice kroz svoje programske aktivnosti organizira već 11-tu godinu ljetni nogometni kamp za sportaše mlađih dobnih kategorija u kojem sudjeluju velikogorički nogometni klubovi.

Ovogodišnji, jedanaesti po redu, velikogorički nogometni kamp održan je za kategoriju početnika (djevojčice i dječaci rođeni 2013. godine) od 21.-25.08.2023. godine na nogometnim igralištima u Lukavcu, Maloj Buni, Novom Čiču i Turopolju.

Na ovogodišnjem kampu sudjelovalo je 126 mladih sportaša od čega je bilo 8 djevojčica iz 15 nogometnih klubova – NK Kurilovec 26, HNK Gorica 21, NK Velika Mlaka 1947 14, NK Ban Jelačić 14, NK Buna 12, NK Lukavec 7, NK Mraclin 6, NK Turopoljac 5, NK Dinamo Hidrel 4,  NK Gradići 4, NK Turopolje 4, NK NK Polet 4, Mladost Obrezina 2, NK Klas 2 i Vatrogasac 1.

Svi nogometni klubovi koji su u sustavu financiranja Zajednice športskih udruga u sklopu Programa javnih potreba u sportu imaju obavezu uključivanja mladih sportaša i trenera u ovaj kamp.

Glavni koordinator i voditelj cjelokupnog kampa bio je Zlatko Petrac a provoditelji kampa po radnim stanicama bili su treneri iz velikogoričkih klubova – Neno Šunić, Stiven Žitnik, Ivan Grđan, Marko Rajić, Stjepan Đuračić i Tomislav Novosel uz svesrdnu pomoć trenera koji su bili sa svojom djecom na kampu.

Na kampu nisu sudjelovali klubovi NK Meštrica i NK Lomnica.

Ljetni kamp je besplatan za sve sportaše koji su za ovogodišnje sudjelovanje na poklon dobili reklamne majice i diplome, treneri su dobili reklamne dresove a nogometni klubovi domaćini pojedinog kampa dobili su po 10 nogometnih lopti ili sportsku opremu.

Zajednica sportskih udruga grada Velike Gorice glavni je sponzor i pokrovitelj kampa i osigurava financijska sredstva za njegovu provedbu u suradnji sa Nogometnim savezom Velika Gorica.

Ljetni nogometni kamp organizira se već duži niz godina u mjesecu kolovozu, kao priprema za novu sezonu sa osnovnim ciljevima prezentacije rada ZŠUGVG, prezentacije stručnog kadra i uključivanje što većeg broja najmlađih sportaša svih nogometnih klubova sa područja Velike Gorice kroz sadržajne aktivnosti u ljetnim mjesecima ali i promociju klubova domaćina kampa.

Kamp se kontinuirano provodi od 2013. godine za kategoriju početnika a domaćini kampa jesu svi nogometni klubovi sa velikogoričkog područja koji se mijenjaju u domaćinstvu svake godine. Na 11 održanih kampova sudjelovalo je oko 1100 djevojčica i dječaka te oko 100 trenera iz velikogoričkih klubova a treneri i najmlađi sportaši u četiri dana obrade 30-tak vježbi različitih sadržaja.

Nogometna Akademija HNS uvrstila je kamp u svoj program aktivnosti jer polaznici nogometne akademije za UEFA trenere mogu odraditi trenažnu praksu u sklopu kampa.

Zahvala svim sudionicima kampa a posebice najmlađim sportašima, svim trenerima i klubovima domaćinima na uloženom trudu i nadamo se da su naši mladi sportaši stekli nova prijateljstva i usvojili dodatna znanja koja će primijeniti u svojim trenažnim i i igračkim procesima.