Košarkaški klub Gorica osnovan je daleke 1969.godine, od 1983.godine pod zajedničkim nazivnikom djeluje i uspješna ženska košarkaška ekipa. Rijetki su u ta vremena i predvidjeli prvoligaške dane i bitku za prvaka! U srijedu 23. dana ožujka u 18 sati na parket velikogoričke športske dvorane stiže lider A1 lige Zagreb. Momčadi koju uspješno vodi Josip Sesar Joža igra jedino pobjeda, s druge strane Zagrebu bodovi apsolutno nisu važni, tri su pobjede iznad Splita i Kvarnera, sigurni pobjednici Lige.

 

Košarka„Pozivamo sve Velikogoričane, ljubitelje košarke, da navijanjem podrže naše košarkaše u nastojanju da osiguramo Ligu za prvaka. Uspijemo li savladati Zagreb, a vjerovati uvijek treba, u Veliku Goricu će narednog mjeseca stizati najjače momčadi svih vremena u Hrvatskoj – Cibona, Zadar, Cedevita, Zagreb, Šibenik, Kvarner… Uspijemo li, biti će to vrhunac, povijesni rezultat kluba“ – ističe tajnik Košarkaškog kluba Gorica Goran Kovačić.

 

Gorica jedino pobjedom rješava sve sama, ne ovisi o nikome. Sve utakmice ove srijede počinju u 18 sati, a dvije zanimljive po Goricu su Split-Škrljevo i Ribola Kaštela-Zabok. U slučaju pobjeda Škrljeva i Zaboka, a posljednjih se kola „čuda“ događaju, trokut će odlučiti. Momčad Jože Sesara u visokom je stanju „nabrijanosti“, svjesna da pobjeda donosi novinske retke, naslovnice velikogoričkih portala i zasluženo mjesto u povijesti dugoj preko 45 godina. Svi su spremni za srijedu, u slučaju uspjeha ždrijeb u prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza u Lipovečkoj 1 je 24.ožujka točno u podne.